بررسی تطبیقی نقش دین اسلام در تاسیس دولت قاجار و دولت عثمانی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO17_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی زرعی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ عمومی جهان دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

چکیده

در جهان کلمه دین از واژههای بسیار معمول است که ، هر کس به نحوی با آن سر و کار دارد. یکی از ادیان بزرگ الهی ، دین اسلام است که ، هواداران زیادی دارد. این تحقیق هم ، با هدف بررسی نقش دین اسلام در شکل گیری حکومت های قاجار و عثمانی صورت گرفته ، که با توجه به فرضیات و سوالات ارائه شده در این تحقیق که از نوع، تحلیلی تبیینی بوده است . برای جمع آوری اطلاعات در راستای پاسخگویی به فرضیات پژوهشی از شیوهای کتابخانه ای استفاده شده است . دستاوردهای حاصل از بررسی ها بیانگر این است که : دین اسلام در به وجودآمدن و دوام سلسه ای قاجار و دولت عثمانی نقشی مهم برعهده داشته است . این حکومت ها برای آغاز و ادامه ی حیات خودشان روی به دین اسلام آوردند، تا بدین ۱ وسیله ی برای حکومت خودشان کسب مشروعیت کرده و حکومت خود را قانونی جلوه دهند. البته تاثیر دین اسلام در هر دو دولت را، نمی توان به یک شکل نگریست و شباهت ها و تفاوتهایی را نیز در بین آنها می توان مشاهده نمود. و در یک کلام، دین اسلام به این حکومت ها کمک کرد تا برای خود تمرکز سیاسی ایجاد کنند و در پناه آن به حکومت بپردازند.

کلیدواژه ها

دین اسلام، پایه گذاری ، قاجاریه ، عثمانی ، مسئله مشروعیت ، نقش علما.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.