بررسی اثربخشی مشاوره زوجی به شیوه گفتگوی موثر و طرحواره درمانی در حل مسئله تعارضات شغلی و زناشویی مراجعه کنندگان شاغل به مراکز مشاوره شهر گرگان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی کاربردی و توسعه انسانی
- کد COI اختصاصی: APHD01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
کارشناسی ارشد مشاوره شغلی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایرا ن
چکیده
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان اثر بخشی مشاوره زوجی به شیوه گفتگوی موثر و طرحواره درمانی در حل مسئله تعارضات شغلی و زناشویی می باشد. روش: جامعه آماری پژوهش حاضر تعداد ۱۴۰ نفر از مراجعه کنندگان شاغل به مراکز مشاوره شهر گرگان بوده که تعداد ۶۰ نفر بعنوان نمونه بصورت هدفمند انتخاب و در ۳ گروه گفتگوی موثر و طرحواره درمانی و کنترل به تعداد مساوی و بصورت تصادفی قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه ۵۴ سوالی تعارضات زناشویی "ثنایی و ترابی" که ۸ مولفه از تعارضات را مورد سنجش قرار می دهد، می باشد. هر یک از زوجین گروه آزمایش مورد مشاوره زوجی به شیوه گفتگوی موثر و طرحواره درمانی قرار گرفتند. یافته ها: تجزیه و تحلیل یافته ها نشان می دهد که: مشاوره زوجی به شیوه گفتگوی موثر و طرحواره درمانی بر حل مسئله تعارضات شغلی و زناشویی موثر است. بین مشاوره زوجی به شیوه طرحواره درمانی و شیوه گفتگوی موثر تفاوت معناداری وجود ندارد. هم-چنین شیوه گفتگوی موثر در زنان بیش از مردان بر حل تعارضات موثر است و درنهایت مشاوره زوجی به شیوه گفتگوی موثر فقط بر کاهش تمام مولفه های تعارضات زناشویی به غیر از همکاری و رابطه خانوادگی با خویشاوندان همسر تاثیر داشته در حالی که درمشاوره زوجی به شیوه طرحواره درمانی فقط بر مولفه های افزایش واکنش هیجانی و کاهش رابطه خانوادگی با خویشاوندان همسر تاثیر نداشته است.نتیجه گیری: مشاوره ی زوجی به شیوه های طرحواره درمانی و گفتگوی موثر می تواند تعارضات شغلی و زناشویی را حل کند. تغییر نگرش در آنان و شناسایی باور های معیوب خود، منجر به تغییر انتظارات آنان از یکدیگر و از ازدواج می گردد و در نهایت تعارض کمتری را در آنان به همراه خواهد داشت.کلیدواژه ها
مشاوره زوجی، شیوه گفتگوی موثر، شیوه طرحواره درمانی، تعارضات زناشویی، تعارضات شغلی.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.