بررسی تاب آوری با صفات شخصیتی و سبک های دلبستگی در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی کاربردی و توسعه انسانی
  • کد COI اختصاصی: APHD01_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده فردمحمدجعفرنیا

کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی،دانشگاه علوم تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاب آوری با صفات شخصیتی و سبک های دلبستگی در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر تهران انجام گرفته است. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقاتی (هدفمند) و فرمول حجم نمونه کوکران،۲۱۰ نفر محاسبه گردید که در نهایت ۲۰۲ نفر به سوالات پاسخ دادند. شرکت کنندگان به سوالات پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون، سبکهای دلبستگی کولینز و رید و شخصیت نئو پاسخ گفتند. پرسشنامه ها بدون نیاز به نام افراد تهیه گردید و ملاحظات اخلاقی در آنها کاملا رعایت شد. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمونهای آماری همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تحلیل نتایج نشان داد که رگه شخصیتی روان رنجورخویی با تاب آوری رابطه معکوس و معنادار و رگه شخصیتی برونگرایی و توافق و وجدان گرایی با تاب آوری همبستگی مثبت و معناداری در سطح ۰۱/۰> P داشت. سبک دلبستگی اجتنابی نیز با تاب آوری در افراد تحت بررسی همبستگی مثبت و معناداری داشت ۰۵/۰> P. پیش بینی تاب آوری بر اساس رگه های شخصیت نشان داد که ۲/۳۶ درصد از واریانس متغیر تاب آوری توسط رگه های شخصیتی مسئولیت پذیری و برون گرایی تبیین می شود. همچنین سبکهای دلبستگی وارد معادله رگرسیون شدند. مدل رگرسیون معنادار بود. نتایج نشان داد که اثر سبک اجتنابی در پیش بینی تاب آوری مثبت و معنادار است. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که تاب آوری با گونه هایی از شخصیت و نیز سبکهای دلبستگی ارتباط دارد.

کلیدواژه ها

صفات شخصیتی، سبک های دلبستگی، تاب آوری، دانش آموزان دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.