اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد از راه دور در کاهش اضطراب ناشی از کووید ۱۹ در مادران باردار
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی کاربردی و توسعه انسانی
- کد COI اختصاصی: APHD01_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 166
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه شهید بهشتی تهران
دانشیار گروه روان شناسی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شهید بهشتی تهران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد از راه دور در کاهش اضطراب ناشی از کووید ۱۹ در مادران باردار بود. در این پژوهش از طرح نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه استفاده شد. نمونه پژوهش به شیوه در دسترس از میان مادران باردار مراجعه کننده به پایگاه بهداشت رزمی منطقه ۱۵ شهر تهران انتخاب شدند که دارای اضطراب ناشی از بیماری کویید ۱۹ (covid-۱۹) یا کرونا بودند. ۲۷ نفر خانم باردار با ویژگی های یاد شده به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۴ نفر) و گواه (۱۳ نفر) جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل مقیاس اضطراب بیماری کرونا بود که به صورت آنلاین و پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. گروه آزمایش در ۸ جلسه آنلاین ۱ ساعته درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد شرکت کردند ولی گروه گواه هیچگونه مداخله ای دریافت نکردند. برای بررسی فرضیه از آزمون تحلیل واریانس مختلط استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل واریانس مختلط نشان از وجود تفاوت معنادار اثر بین گروهی اضطراب سطح معناداری کمتر از ۰۰۱/۰ بود. لذا با اطمینان ۹۹ درصد می توان نتیجه گرفت که اثربخشی مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش اضطراب ناشی از کویید ۱۹ موثر بود. مداخله مبتنی بر پذیرش و تعهد به واسطه افزایش انعطاف پذیری روانشناختی باعث کاهش معنی دار اضطراب ناشی از کویید ۱۹ در مادران باردار در گروه آزمایش در مرحله پس آزمون شد. به نظر می رسد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند در کمک به کاهش نگرانی و افزایش آرامش مادران باردار نقش بسزایی داشته باشد.کلیدواژه ها
اضراب ناشی از کووید ۱۹، مادران باردار، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهدمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.