صکوک، راهکاری نو در تامین منابع مالی پروژه های انرژی های تجدید پذیر (بادی)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: نخستین کنفرانس انرژی بادی ایران
- کد COI اختصاصی: IWEC01_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1607
نویسندگان
کارشناس ارشد توسعه و برنامه ریزی اقتصادی- شرکت توزیع نیروی برق استان ار
دانشجوی مهندسی صنایع- دانشگاه مقدس اردبیلی
کارشناس ارشد علوم اقتصادی ، سازمان توسعه برق ایران
کارشناس ارشد توسعه و برنامه ریزی اقتصادی- شرکت توزیع نیروی برق استان ار
چکیده
تامین منابع مالی مهمترین رکن در جهت حمایت از تولید ملی می باشد. د ر این مطالع ه راهکارهای تامین منابع مالی پروژه های نیروگاهی (انرژی های نو یا تجدید پذیر بالاخص نیروگاه بادی با توجه به هزینه های سرمایه گذاری اولیه بالا) موردبررسی قرار گرفته , و در ادامه فرآیند تولید و روش تبدیل دارایی ها به اوراق بهادار به عنوان یکی از روشهای تأمین سرمایه مورد توجه قرار می گیرد. جانشین فعلی اوراق قرضهدر بانکداری بدون ربا که همان اوراق مشارکت باشد، تعریف و مورد ارزیابی قرار گرفته و نواقص و ایرادهای آن مطرح می شود و لزوم تعریف و بکارگیری ابزار جدید مالی جایگزیناوراق قرضه مورد تأکید قرار می گیرد. در قسمت اصلی مقاله اوراق بهادار اسلامی یا همان صکوک و به ویژه صکوک اجاره تعریف و از جنبه های مختلف تطابق با قانون و شرع، مزایا ومعایب، شباهت و تفاوت با اوراق قرضه متعارف مورد توجه قرار می گیرد. در انتهای مقاله ضمن بررسی اوراق صکوک از لحاظ قوانین کشور در برنامه پنجم توسعه کشور و تأکید بر سه ویژگی قانونی بودن، مقبول واقع شدن و کارا بودن، بر مفید وبهتر بودن آن نسبت به اوراق قرضه و اوراق مشارکت پرداخته و بر اقدام دولت برای تعریف،حمایت و به کار گیری این ابزار جدید مالی در اقتصاد ایران تأکید می شود.کلیدواژه ها
تأمین مالی ، اوراق قرضه ، اوراق مشارکت ، صکوک، نیروگاه های بادیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی انواع تهدیدات و شدت آنها در زیستگاههای کلان ایران
- اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- تدوین دستورالعمل برای استفاده از نانوسیالات خنک کننده نیروگاهی
- تولید نانو الیاف کامپوزیتی کربن/ NiMoO۴ به روش الکتروریسی
- پوششش دهی و آزمون مقره های سرامیکی ۷۰ کیلو نیوتون با مواد سیلیکونی حاوی نانو ذرات سیلیکا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.