تحلیل دینامیکی سهم مولدهای بادی از کل ظرفیت تولید برق کشور بر اساس تفکر سیستمی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس انرژی بادی ایران
  • کد COI اختصاصی: IWEC01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 957
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا گیوه ای

شرکت موج نیرو،

مهدی احسان

دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب در سیستم های پویا در گروتحلیل صحیح این سیستم ها است . تحلیلی که بر اساس تفکر سیستمی دینامیک های یک سیستم را شناسایی کرده و رفتارهای آن راشبیه سازی می کند. این شبیه سازی خود می تواند منجر به پیشبینی -های مدیریتی از روند رفتار سیستم مذکور شده و راهکارهایی جهت بهبود آن در پیش پای مدیران و سیاست گذاران مربوطه قرار دهد.بر این اساس با توجه به پویایی ذاتی صنعت برق در این حوزه نیز جهت برنامه ریزی بهینه در تمام بخش ها، نیاز به تحلیل دینامیکی بر اساس تفکر سیستمی وجود خواهد داشت. نو بودن و رشد روز افزون تکنولوژی مولدهای بادی، نیاز فوق را دراین حوزه پر رنگ تر کرده و سیاست گذاری و مدیریت صحیح آنها را متکی بر تحلیل دینامیکی و پیش بینی روند رشد این مولدها نموده است.با توجه به مزایای چشم گیر انرژی بادی بی شک یکی از عمدهسیاست های مدیران صنعت برق افزایش سهم مولدهای بادی از میزان تولید برق می باشد. با این وجود پارامترهای متنوع و گسترده ای درسیستم رشد سهم مولدهای بادی وجود دارند که این امر را باچالشهایی مواجه خواهد نمود.در این مقاله بر اساس روش دینامیک های سیستم SD ابتدا با تعریف سهم مولدهای بادی از تولید برق به عنوان یک سیستم پویا،عمده پارامترهای تاثیر گذار در این سیستم شناسایی شده اند . در مرحله بعد با کشف روابط علت و معلولی بین پارامترها ، نمودار جریان 2 سیستم دینامیکی مذکور طراحی شده و در پایان با شبیه سازی سیستم مذکور در محیط نرم افزارVENSIM رفتارهای سیستم موردارزیابی و پیش بینی واقع شده است. لازم به ذکر است که در کلیه مراحل طراحی و شبیه سازی از آمارها و اطلاعات شبکه برق ایران ( کسب شده از پایگاه های رسمی دولت) به عنوان داده های آماری و تحلیلی ورودی سیستم استفاده شده است

کلیدواژه ها

تفکر سیستمی، دینامیک های سیستمSD) سهم مولدهای بادی از تولید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.