واژه گزینی و جایگاه زبان فارسی در مقام زبان علم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق ، مدیریت ، علوم تربیتی ، روانشناسی و مدیریت برنامه ریزی آموزشی
  • کد COI اختصاصی: EMACO01_1201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نعیمی

کارشناسی ادبیات، دانشگاه تربیت معلم آمل

چکیده

هدف از انجام پژوهش بررسی واژه گزینی و جایگاه زبان فارسی در مقام زبان علم می باشد.که به روش کیفی و با استفاده از مطالعه صورت گرفته است. در سال های اخیر واژه تولید علم در ادبیات کشور جایگاه ویژه ای پیدا نموده است. به طوریکه نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری،ذهن تمام سیاستگذاران و برنامه ریزان آمور علمی و پژوهشی کشور را به خود مشفول نموده است و در جای جای مستندات علمی و برنامه های توسعه و سند چشم انداز و افق های آرمانی کشور. ارتقای تولید علم و احراز جایگاه نخست علمی در بین کشورهای منطقه هدف گذاری شده است .در ارزیابی های علم سنجی نیز اصلی ترین معیار برای تعیین جایگاه علمی و رتبه بندی کشورها. میزان مشارکت در تولید علم. نوآوری، فناوری و به طورکلی مشارکت در روند توسعه علم جهانی عنوان شده است ( ترسیم نقشه ی جامع علمی کشور در سال ۱۳۸۶ ) .علاوه بر اهمیت تولیدات علمی در سطح جهانی, توجه به تولیدات در سطح ملی و بومی هر کشور. به خصوص در کشورهای غیر انگلیسی زبان نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است

کلیدواژه ها

زبان علم ،زبان فارسی ،جایگاه علمی زبان فارسی،واژه گزینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.