خوشه بندی و هموارسازی با استفاده از داده های واقعی جمع آوری شده از اتوبوس شهری برای استخراج چرخه رانندگی در شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات موتور، دوره: 71، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ENGIN-71-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد محمدصادقی

دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محمد آزادی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

مسعود مسیح طهرانی

دانشکده مهندسی خودرو، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

علی ملکان

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

علی کشاورزی

دانشکده مهندسی خودرو، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

حامد سعیدی گوگرچین

دانشکده مهندسی خودرو، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

هر چرخه رانندگی به منظور بررسی مصرف سوخت، آلاینده های خودرویی، الگوی رانندگی ویژه هر منطقه برای برنامه ریزی بهتر و بهبود استانداردهای مربوطه در منطقه مدنظر تهیه می شود. در این پژوهش از روش چرخه رانندگی واقعی (RDE) که می توان گفت یکی از دقیق ترین روش ها برای استخراج چرخه رانندگی به حساب می آید استفاده شده است. برای جمع آوری داده های موردنظر از GPS گوشی های همراه و به صورت سوار بر اتوبوس های شهری در خیابان های شهر کرمانشاه استفاده شده است. این داده ها در طول مسیر حرکت اتوبوس از مبدا تا مقصد مقدار سرعت، شتاب گیری، مدت زمان سرعت ثابت، مقدار کاهش شتاب، ارتفاع از سطح دریا، تعداد فرایند ترمزگیری و مدت زمان توقف خودرو را در مسیر ثبت می کنند. در این پژوهش با استفاده از روش خوشه بندی داده های واقعی گرفته شده در سطح شهر و روش میانگین کی (K-means) به استخراج چرخه رانندگی اتوبوس های شهری کرمانشاه پرداخته شده است. با تحلیل داده های گرفته شده سوار بر اتوبوس دیده می شود که رانندگان اتوبوس در شهر کرمانشاه تمایلی به شتاب گیری و حرکت با سرعت ثابت تند را ندارند که این امر مصرف سوخت را در چرخه اتوبوس شهری کاهش می دهد، که می توان گفت این کار به صورت آگاهانه و به همین منظور توسط راننده ها صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

چرخه رانندگی, خوشه بندی, روش میانگین کی, اتوبوس شهری, شهر کرمانشاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.