اختلافات دریایی ترکیه و یونان در دریای اژه از منظر حقوق بین الملل با تاکید بر دریای سرزمینی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: فصلنامه علمی علوم و فنون آبخاکی، دوره: 4، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JAMST-4-4_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 279
نویسندگان
استادیار روابط بین الملل و عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،
دانشجوی مقطع دکتری روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال ،
حقوق، دانشکده مدیریت
چکیده
چکیدهاز دهه ۱۹۷۰ دریای اژه شاهد مجموعه ای از مناقشات بر سر تعیین حدود ارزی و مرزی (آب های سرزمینی) و استفاده از آب های حوزه مدیترانه شرقی به ویژه میان ترکیه و یونان بوده است. این مناقشات در مقاطعی منجر به تنش و حتی درگیری نظامی میان این دو کشور شده است. ازاین رو هدف از این مقاله بررسی اختلاف یونان و ترکیه در دریای اژه با تکیه اصول حقوق بین الملل دریاها و دیگر اصول حقوقی می باشد. در این راستا سعی در پاسخ به این سوال داریم که علت این اختلافات از منظر حقوق بین الملل دریاها چگونه می باشد و روش حل وفصل آن به چه صورت می باشد؟ نگارندگان در راستای پاسخ به سوال مذکور سعی دارند که در این میان، به بررسی کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره حقوق بین الملل دریاها به عنوان یکی از اسناد مهم حقوقی بپردازند و همچنین مواضع و استدلال های حقوقی دو طرف برای تحقق حقوق خود و هم چنین نقش شورای امنیت سازمان ملل متحد و دیوان بین المللی دادگستری را موردبررسی قرار دهد. روش تحقیق نوشتار حاضر، روش توصیفی تحلیلی، و روش جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای-اسنادی می باشد. یافته های تحقیق، نشان می دهد با توجه به وجود شرایط ویژه در دریای اژه و عدم عضویت ترکیه در کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره حقوق بین الملل دریاها، امکان حل وفصل این مناقشه از طریق نهادهای حقوقی بین المللی مشکل می باشد و طرفین اختلاف باید با دوری از تهدیدات نظامی، از راه های مسالمت آمیز دوجانبه و درنهایت برمبنای اصل تناسب و انصاف بر این مسئله فائق آیند. کلیدواژه ها: حقوق دریاها، حل وفصل مسالمت آمیز اختلافات، دریای اژه، ترکیه، یونان.کلیدواژه ها
حقوق دریاها, حل وفصل مسالمت آمیز اختلافات, دریای اژه, ترکیه, یوناناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.