اقدامات سیاستی روسیه برای مدیریت بازار ارز پس از حمله به اوکراین

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: معاونت سیاست گذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1528
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

هادی ورتابیان

رویا عاطفی منش

فرزانه عباسی

تینا جعفری

مجید کریمی ریزی

رضا بخشیانی

چکیده

< p> گزارش حاضر در ادامه گزارش< br /> سیاست های اقتصادی اتخاذ شده از جانب روسیه برای مقابله با تحریم ها و همچنین مدیریت اقتصاد این کشور با تمرکز بر< br /> بازار ارز می پردازد. نخستین مواجهه جدی روسیه با تحریم های غرب به پس از اشغال کریمه توسط این کشور بر می گردد که< br /> در پی آن، عمده شاخص های اصلی روسیه متاثر شدند و تبعات آن بر اقتصاد این کشور به خصوص متغیرهای مرتبط با بخش< br /> خارجی اقتصاد تاکنون تداوم یافته است. اما به سبب همین تحریم ها و تجربیات به دست آمده از آن بود که روسیه توانست< br /> شوک های برون زای دور جدید تحریم ها پس از حمله به اوکراین را که بسیار گسترده تر و شدیدتر از قبل بودند، پیش بینی< br /> نموده و مواجهه مطلوب با آن را از قبل، طراحی و در کوتاه ترین زمان اجرایی نماید.< br /> در قسمت نخست گزارش حاضر، سابقه تحریم های اعمال شده از جانب کشورهای غربی و هم پیمانان آنها علیه روسیه در< br /> سال ۲۰۱۴ و تاثیرات آنها بر اقتصاد روسیه بررسی شده و به اهم اقدامات روسیه برای مقابله با آنها اشاره می شود. در قسمت< br /> دوم، آخرین تحریم های وضع شده علیه این کشور پس از حمله به اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۱۴ ذکر شده و تحولات< br /> شاخص های اقتصادی به خصوص بازارهای مالی در این کشور بررسی می شود.< br /> نکته حائز اهمیت آن است که بر خلاف سال ۲۰۱۴ ، در مقطع حاضر بازار ارز به خوبی مدیریت شد و کاهش شدید ارزش< br /> روبل پس از شوک آغاز جنگ به سرعت بازیابی و حتی به سطحی بالاتر از زمان آغاز جنگ رسید که حکایت از آمادگی< br /> سیاست گذار و کیفیت بالای اجرای سیاست ها دارد. اما در عین حال بازار سهام که نمایانگر انتظارات سرمایه گذاران خرد و< br /> سازمانی است، نتواسته همانند بازار ارز خود را احیا نماید و پس از حدود یک ماه تعطیلی، شاخص سهام مسکو حدود< br /> ۳۰ درصد پایین تر از ارقام پیش از جنگ است.< br /> در بیان اقدامات سیاستی روسیه برای مدیریت شرایط پس از تحریم، می توان آن را به دو دسته اقدام تفکیک نمود. نخست< br /> اقدامات میان مدت و تدریجی که روسیه پس از بحران کریمه برای افزایش تاب آوری اقتصاد خود پیاده نموده است؛ نظیر< br /> کاهش تدریجی سهم دلار در مبادلات خارجی، افزایش ذخایر خارجی و همگام با آن مدیریت بهینه پورتفو )افزایش سهم طلا< br /> و یوان چین و کاهش سهم دلار(، توسعه جایگزین های سوئیفت و تنوع بخشی به بازارهای صادراتی و وارداتی و دوم، اقدامات< br /> ضربتی نظیر افزایش بیش از ۱۰ واحد درصدی نرخ بهره، بستن موفقیت آمیز حساب سرمایه، اعمال محدودیت در تقاضای< br /> فیزیکی ارز و الزام کشورهای اروپایی به خرید گازاین کشور به روبل.< /p>

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.