مروری بر اثربخشی مداخلات روانشناختی بر روی زنان قربانی خشونت خانگی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE13_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 299
نویسندگان
کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
استاد گروه مشاوره، دانشکده علومتربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، اردبیل، ایران
دانشجوی کارشناسی روانشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، اردبیل، ایران
چکیده
خشونت خانگی علیه زنان مقولهای تاثیرگذار بر سلامت زنان و جامعه است. با توجه به اینکه در بیشتر کشورهای جهان از جمله ایران قوانینی برای منع خشونت علیه زنان تصویب شده است، اما همچنان شاهد آمار قابل توجهی از این معضل اجتماعی هستیم؛ زنان قربانی خشونتخانگی از لحاظ سلامت روان دچار مشکلات فراوانی هستند و از آنجا که زنان نقش بسیار مهمی در خانواده، جامعه و تربیت فرزندان دارند؛ بنابراین آگاه بودن از وضعیت و حمایت کردن از آنها امری ضروری است. در حال حاضر رویکردهای درمانی متفاوتی به دنبال افزایش سلامت روانی، افزایش تاب آوری و کاهش نشانه های بی ثباتی در زنان قربانی خشونت خانگی هستند. دیدگاه های شناختی رفتاری، واقعیت درمانی، زوج درمانی روایتی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، طرحواره درمانی، شفقت به خود، ذهن آگاهی، درمان هیجان مدار، درمانهای آموزشی و انگیزشی نظام مند و درمان های تلفیقی و... از جمله درمان های موثر در این حوزه میباشند. مطالعه حاضر یک مطالعه مروری نظام مند بر اثربخشی مداخلات روانشناختی بر روی زنان قربانی خشونت خانگی است. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar , Magiran, Sid, Elicit, IranDoc, Noor Mags با کلیدواژه های فارسی (مداخلات روانشناختی، خشونت خانگی، زنان) انجام شد. بدین ترتیب پژوهش های داخلی انجام شده در فاصله سال های ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۲ به صورت نظام بند بررسی و ۱۹ پژوهش جهت تحلیل انتخاب شدند.کلیدواژه ها
مداخلات روانشناختی، خشونت خانگی، زنانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.