اثربخشی آموزش مبتنی بر نظریه انتخاب و کنترل گلاسر بر تعارضات زناشویی و کیفیت زندگی زنان شاغل در آموزش و پرورش شهر مشهد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE13_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 128
نویسندگان
ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور استان خراسان ، واحد فردوس
ارشد روانشناسی اسلامی گرایش مثبت گرا، دانشگاه پیام نور سمنان، واحد سمنان
چکیده
تعارضات زناشویی و کیفیت زندگی زنان شاغل مسائلی هستند که در جامعه های مدرن به طور گسترده ای مورد توجه قرار می گیرند. زندگی مدرن، با فشارها و تنش های زیادی همراه است که میتواند بر روابط زناشویی و کیفیت زندگی زنان شاغل تاثیر منفی بگذارد. بنابراین، ارائه راهکارهایی برای مدیریت و کاهش تعارضات زناشویی و افزایش کیفیت زندگی زنان شاغل امری حائز اهمیت است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر نظریه انتخاب و کنترل بر تعارضات زناشویی و کیفیت زندگی زنان شاغل است. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی است و از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه زنان شاغل و زنان سرگروه های آموزشی اداره آموزش و پرورش شهر مشهد در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ بود. نمونه مورد بررسی شامل ۳۰ نفر از زنان شاغل در اداره آموزش و پرورش ناحیه ۱ ، شهر مشهد بود، که با استفاده از روش دردسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش ۱۵ نفر و کنترل ۱۵ نفر تقسیم شدند. گردآوری دادهها در این تحقیق با استفاده از پرسشنامه (پرسشنامه تعارض زناشویی )فرم تجدیدنظر شده و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی- فرم کوتاه (WHOQOL-BREF )) بود. پس از اخذ پیش آزمون، اجرا آموزش مبتنی بر نظریه انتخاب و کنترل گلاسر به مدت ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقهای برای گروه آزمایش ارائه شد. پس از اتمام جلسات از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. در تحقیق حاضر جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیره و تکی متغیره استفاده گردید، و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۲ تحلیل شدند. نتایج نشان داد که آموزش مبتنی بر نظریه انتخاب و کنترل بر تعارضات زناشویی و کیفیت زندگی زنان شاغل تاثیر دارد (۰۵ / ۰ > P). بنابراین آموزش مبتنی بر نظریه انتخاب و کنترل تاثیر مثبت و قابل توجهی بر کاهش تعارضات زناشویی و افزایش کیفیت زندگی زنان شاغل داشته است، این نتایج میتواند به عنوان ارائهدهنده راهکارهای موثر در مدیریت تعارضات زناشویی و افزایش کیفیت زندگی زنان شاغل مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
آموزش مبتنی بر نظریه انتخاب و کنترل گلاسر، تعارضات زناشویی، کیفیت زندگیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.