تجلی قرآن کریم و احادیث در اشعار ناصرخسرو

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP11_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف چگینی

استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ایران.

بهارک جعفر زاده قدیمی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین -پیشوا

چکیده

قرآن کریم به واسطه ی عمق معانی، غنای واژگانی و ویژگی های منحصر به فرد هنری و بلاغی، در مقام ارزشمندترین منبعدینی الهام بخش نزد شاعران قرار دارد. یکی از شاعرانی که عبارات و معانی قرآنی از اصلی ترین دست مایه های هنری او محسوب می گردد «ناصرخسرو قبادیانی» است. دیوان او یکی از منابع مهم زبان فارسی است و از رموز ماندگاری این اثر گرانقدر، پیوند ناگسستنی آن با آیات و روایات است. ناصرخسرو در بهره بردن از این منابع، چنان استادنه عمل می کند کهشگفتی هر خواننده ای را برمی انگیزد و او را به تامل در آموزه های قرآنی وامی دارد. این پژوهش به صورت توصیفی –تحلیلی، نشان دهنده ی نوعی بینامتنیت و بازتاب گفتمان قرآنی است که نشان می دهد تا چه اندازه این شاعر از قرآن و آیاتوحی استفاده نموده است.

کلیدواژه ها

قصاید، آیات قرآنی ، حدیث ، ناصرخسرو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.