مقایسه جامعه از نظرگاه فارابی وابن خلدون
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
- کد COI اختصاصی: ICLP11_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 243
نویسندگان
مدرس آموزش و پرورش شهریار
چکیده
جامعه شناسی یکی از پیچیده ترین علوم می باشد و هر یک از اندیشمندان این حوزه تعریف خاصی برای جامعه و شناخت آنارائه می دهد. در جهان اسلام اولین بار فارابی به بحث در باره جامعه و شناخت آن پرداخت. در این مقاله ضمن بیان دیدگاههای فارابی و ابن خلدون در باب جامعه به مقایسه ی اندیشه های این دو اندیشمند می پردازد تا وجه تمایز نگاه این دو به جامعهشناخته گردد و مشخص نماید که هر یک از آن دو چه نوع نگاهی به موارد مرتبط و موثر در جامعه دارند. آن چه در این جابه عنوان مقایسه مطرح شده میان جامعه ی مطلوب یا مدینه فاضله ی فارابی و جوامع بادیه نشینی و شهری ابن خلدون می باشد.و نشان می دهد که از نگاه فارابی امری است آرمان گرایانه و کمتر به واقعیات اجتماعی نزدیک است ولی ابن خلدون به هنگامبحث از جامعه آن چه مد نظر دارد جامعه ی عصر خودش است نه جامعه ای که در عالم مثل می باشد و انتزاعی است.کلیدواژه ها
جامعه، فارابی، ابن خلدون، فلسفهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.