تحلیل روایی «داستان پنج دقیقه پس از دوازده» از مجموعه داستانهای مجموعه ی "گیله مرد" براساس الگوی منتقدان (گریماس و ژنت)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی زبان، ادبیات، تاریخ و تمدن
  • کد COI اختصاصی: ICLP11_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد صفری

دانش آموخته ی ارشدزبان وادبیات فارسی دانشگاه پیام نور خوزستان واحد خرمشهر

علی بصیری پور

استادیارگروه زبان وادبیات فارسی،دانشگاه پیام نور،تهران،ایران

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی و تحلیل روایی داستان «پنج دقیقه پس از دوازده» از مجموعه ی گیله مرد بزرگ علوی، براساس رویکرد منتقدان، گریماس و ژنت پرداخته است. روش انجام پژوهش کتابخانه ای و توصیفی، تحلیلی است. نتایج پژوهش نشان می دهد که داستان «پنج دقیقه پس از دوازده» ازداستان های این مجموعه در یک وضعیت عدم تعادل آغاز شده است و داستان حول تغییر وضعیت به تعادل، روایت می شود. راوی در این داستان اول شخص است و از بسیاری رویدادها ابراز بی اطلاعی می کند و همراهبا خواننده پیشامدهای جدید او را غافلگیر می کند و شخصیت ها را برای ادامه و پیشبرد روند داستان به یاری می خواند. راویداستان زاویه ی دید محدودی دارد و اطلاعات او در حدی است که از چشم انداز خود به قضایا نگاه می کند وچیزهایی راکهفقط خودش می بیند بیان می کند. و میان روایت و داستان فاصله است. در داستان همه ی رویدادها به ترتیب نقل شده اند و آنچهکه برای درک بهتر روایت خواننده باید بداند، آمده است. داستان دارای کنشگری هست که به دنبال یک هدف و شیء ارزشیاست و در این مسیر یاریگرانی دارد که او را یاری می دهند و مخالفانی که به مبارزه با آنها بر می خیزد، در بخشی از روایت کهبه دو بخش تقسیم شده است ، قهرمان بخش اول روایت، در بخش دوم به ضد قهرمان تبدیل شده است و یا یاریگر در جایگاه مخالف قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

تحلیل روایی، نظریه ژنت، نظریه گریماس، پنج دقیقه پس از دوازده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.