محاسبه ی چگالی پلاسمای لیزری در کاربردهای نظامی، با روش (Shadow graphy)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوظهور و شالوده شکن در حوزه دفاعی
- کد COI اختصاصی: EDST01_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 284
نویسندگان
دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام، تهران، ایران
استادیار دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) تهران، ایران
استادیار دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام) تهران، ایران
دانشگاه جامع امام حسین(علیه السلام، تهران، ایران
چکیده
در این پژوهش با استفاده از مدل هیدرودینامیکی پلاسما و نتایج تجربی و آزمایشگاهی، به بررسی رفتار پلاسما و موج ضربه ای پرداخته می شود. ابتدا با استفاده از روابط سیدوف- تیلور شکل و معادلات گسترش پلاسما را شرح می دهیم، پس از آن با استفاده از روابط هیدرودینامیکی انتشار امواج و چگالی پلاسما را بررسی می نماییم. قابل ذکر است این پژوهش با روش سایه نگاری که یک روش تصویربرداری محسوب می شود، انجام شده است. با استفاده از نرم افزار Imaje j تصاویر با وضوح خوبی پردازش شده است. نمونه مورد نظر جهت برهمکنش لیزر-ماده، هوای اتاق در فشار اتمسفر می باشد. در این پژوهش از هارمونیک های اول و دوم لیزر Nd:YAG استفاده شده است. که هماهنگ اول جهت برهمکنش و هماهنگ دوم Nd:YAG، جهت روشن سازی و تشکیل سایه پلاسما روی پرده می باشد. رفتار پلاسما در بازه ی ۱ الی ۱۰ میکروثانیه پردازش شده است. داده ها با نتایج پژوهش های قبلی تطابق خوبی دارد. با استفاده از سایه نگاری می توان از پدیده های سریع مانند انفجارات و آزمایش های بالستیک تصویربرداری کرد. این امر به درک بهتر این پدیده ها کمک می کند. همچنین سایه نگاری می تواند برای مشاهده و بررسی تفاوت های دما، گاز متفاوت یا موج ضربه در محیط های شفاف مانند هوا مورد استفاده قرار گیرد. این امر در زمینه هایی مانند مهندسی هوافضا، تحقیقات احتراق، بالستیک و انفجارات کاربرد دارد.کلیدواژه ها
سایه نگاری، چگالی پلاسما، برهمکنش لیزر-ماده، مدل هیدرودینامیکیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.