مقایسه تاثیرسوپرجاذب طبیعی و مصنوعی برحرکت نیترات دریک خاک شنی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش بین المللی بحران های زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آن
- کد COI اختصاصی: ICECS01_326
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 816
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی
عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدچمران اهواز
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده
از مهم ترین مشکلات سیستمهای کشاورزی متداول، هدر روی کودهای شیمیایی مصرفی به ویژه از انواع نیتروژنی آن می باشد. بیشتر تلفات نیتروژن در اراضی شنی به صورت آبشویی نیترات بهاعماق است. پلیمرهای سوپرجاذب موجب جذب سریع و به مقدارقابل ملاحظه آب در ساختمان خود می شوند. در این تحقیق اثر سوپر جاذب مصنوعی بر حرکت نیترات بررسی و با اثر سوپرجاذب طبیعی)کود دامی( بر حرکت نیترات مقایسه شد. این تحقیق در قالبطرح کاملاً تصادفی در سه تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل شاهد و نوع سوپرجاذب مصرفی بود. سوپرجاذبهای مصرفی شاملسوپرجاذب مصنوعی به میزان 2 گرم در کیلوگرم و سوپرجاذب طبیعی )کود دامی( به میزان 11 گرم در کیلوگرم بود. بدین منظور تعداد 9 گلدان تهیه و با خاکی با بافت شنی پر شد. سپس میزان نیترات در مقادیر مختلف حجم منفذی 0/1و0/3و0/5و0/7و1و1/3و1/7و1/9و2و2/5 به وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد در اولین مرحله آبشویی، سوپرجاذب طبیعی )کود دامی( بهتر از سوپر جاذب مصنوعی عمل کرده است امابا ادامه آبشویی سوپر جاذب مصنوعی، نیترات بیشتری نسبت به سوپرجاذب طبیعی جذب کرده است. بیشترین تاثیر سوپرجاذب مصنوعی در نقاط 0/3و0/5حجم منفذی اتفاق افتاد و با ادامه آبشویی اثر آن در جذب نیترات کاهش یافته است. بیشترین تاثیر کود دامی در نقاط 2و2/5 حجم منفذی بدست آمد.کلیدواژه ها
سوپر جاذب طبیعی، سوپرجاذب مصنوعی، نیترات، حجم منفذیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.