اثر عناصر ریزمغذی بر عملکرد و اجزای عملکرد سوپرگندم تحت شرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: ACCFS01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر فریدنیا

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

فرزاد پاک نژاد

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

مهدی صادقی شعاع

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

محمد نبی ایلکایی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

فیاض آقایاری

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.

چکیده

این پژوهش به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه کرج بر روی سوپر گندم اجرا شد. فاکتورهای پژوهش شامل رژیم آبیاری با سه سطح (آبیاری در ۴۰ درصد تخلیه رطوبت قابل دسترس در تمام دوره رشدی (شاهد)، آبیاری نرمال تا گرده افشانی و آبیاری در ۶۰ درصد تخلیه رطوبت قابل دسترس تا پایان دوره رشد، آبیاری نرمال تا گرده افشانی و قطع آبیاری تا پایان دوره رشد)، که در کرت های اصلی قرار گرفت و فاکتور دوم عناصر کم مصرف نانو با پنج سطح: شاهد (عدم مصرف عناصر ریزمغذی نانو)، روی، آهن، سلنیوم و ترکیب سه عنصر) که در کرت های فرعی قرار گرفت. در میان تیمارهای آبیاری، بیشترین مقدار عملکرد بیولوژیک ۴۸/۲۶ تن در هکتار، عملکرد دانه ۲۹/۱۱ تن در هکتار، شاخص برداشت ۷۴/۴۲ درصد، مربوط به تیمار آبیاری در ۴۰ درصد تخلیه رطوبت قابل دسترس (نرمال) بود. همچنین در میان تیمارهای عناصر ریزمغذی بیشترین مقدار عملکرد بیولوژیک ۰۱/۲۹ تن در هکتار، عملکرد دانه ۷۸/۱۱ تن در هکتار، شاخص برداشت ۶۹/۴۰ درصد مربوط به تیمار ترکیب سه عنصر (آهن، روی و سلنیوم) بود. بنابراین برای افزایش عملکرد و اجزای عملکرد گندم، آبیاری نرمال و محلول پاشی توام عناصر ریزمغذی آهن، روی و سلنیوم توصیه می شود.

کلیدواژه ها

عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، محلول پاشی آهن، محلول پاشی روی، محلول پاشی سلنیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.