اثر پرایمینگ مواد آلی بر گیاهچه های بادرنجبویه (Melissa Officinalis L.) در شرایط تنش خشکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی دانش بنیان، تغییر اقلیم و امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: ACCFS01_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 93
نویسندگان
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
چکیده
افزایش مقاومت گیاهان دارویی به تنش های محیطی در مرحله جوانه زنی بسیار حائز اهمیت است. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار بر روی بذر بادرنجبویه در شرایط تنش خشکی اجرا گردید. تیمارهای پژوهش شامل چهار سطح پرایمینگ (اسید هیومیک، ورمی کمپوست، آب مقطر (هیدروپرایم) و شاهد (بدون پرایم)) و چهار سطح تنش خشکی (۳/۰، ۶/۰، ۹/۰ مگاپاسکال و شاهد (بدون تنش)) بود. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که بیشترین درصد جوانه زنی ۲۲/۹۸ درصد مربوط به اثرات متقابل تیمارهای پرایمینگ اسید هیومیک+ بدون (تنش) و همچنین ۴۹/۹۸ درصد مربوط به ورمی کمپوست + بدون تنش (شاهد) بود و کمترین مقدار۹۷/۴۸ درصد مربوط به تیمار اثرات متقابل بدون پرایم+ تنش خشکی ۹/۰ مگاپاسکال بود. بیشترین مقدار ضریب آلومتری مربوط به اثرات متقابل تیمارهای پرایمینگ اسید هیومیک+ بدون (تنش) به مقدار (۵۴/۱) و ورمی کمپوست + بدون تنش (شاهد) به مقدار (۴۹/۱) و کمترین مقدار نیز مربوط به تیمار اثرات متقابل بدون پرایم+ تنش خشکی ۹/۰ مگاپاسکال به مقدار (۶۷/۰) بود. کاربرد اسید هیومیک و ورمی کمپوست مقاومت گیاهچه های بادرنجبویه را به تنش خشکی نسبت به شاهد (بدون پرایم) افزایش داد.کلیدواژه ها
اسید هیومیک، پلی اتیلن گلیکول، درصد جوانه زنی، ورمی کمپوست، هیدروپرایمینگمقالات مرتبط جدید
- نقش دانش محیط زیست براثر تنش گرمایی بر عملکرد تولیدمثلی حیوانات
- بررسی نگرش نسبت به کشاورزی ارگانیک در بین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی استان زنجان
- ارزیابی مدل AquaCrop در کلیه کشت و صنعت های نیشکر ایران
- بررسی تجارت آب مجازی نیشکر در کشت و صنعت های مختلف در ایران
- مروری بر فرآوری غیر حرارتی غذاهای پروبیوتیک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.