مدیریت پسماند های جزئ ویژه دراستان فارس ضرورت ها و ملزومات

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش بین المللی بحران های زیست محیطی ایران و راهکارهای بهبود آن
  • کد COI اختصاصی: ICECS01_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مینوسپهر

کارشناس ارشد مهندسی عمران محیط زیست

مسعود طهماسبی

استانداری فارس

فرهاد امیدوار

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

ناصر طالب بیدختی

استاددانشگاه شیراز

چکیده

پسماندهای جزء ویژه دستهای از پسماندهای خطرناک هستند که توسط اشخاصی که عمدتاً تولیدکننده پسماند عادی هستند تولید میشوند و اجزاء تشکیلدهنده آن قادر به آسیب رساندن به انسان و محیطزیست میباشند، بنابراین نیاز به برنامهریزی ومدیریت خاص خود دارند. در مطالعه پیشرو ابتدا وضعیت موجود مدیریت پسماند جزء ویژه شهرها و روستاهای استان فارس توسط پرسشنامه و بازدیدهای میدانی مورد بررسی قرارگرفت و مشخص شد که در تمامی این شهرها و روستاها، هیچگونه مدیریت خاصی بر روی پسماند جزء ویژه صورت نمیگیرد و به صورت مخلوط با سایر پسماندها جمعآوری ودفن میشود. سپس با انجام آنالیز فیزیکی و تعیین سرانه پسماندها طی چهار فصل سال 1331 در این نقاط، میانگین درصد پسماند جزء ویژه شهری و روستایی به ترتیب1/67 و1/57و سرانه تولید پسماند جزء ویژه شهری و روستایی 12 و 6 گرم در روز به دست آمد. همچنین متوسط پسماند تولیدی شهری و روستایی استان فارس حدود 2322 تن در روز محاسبه گردید که 47 تن آن را پسماندهای جزء ویژه تشکیلمیدهد که این خود گویای لزوم تسریع در برنامهریزی جهت مدیریت اصولی این دسته از پسماندها در استان میباشد. در نهایت راهکارهای مناسب اجرایی در بخشهای مختلف سیستممدیریت پسماند از کاهش تولید پسماند جزء ویژه در مبدأ تا دفع و دفن آن با توجه به تجربیات موفق جهانی، به همراه ملاحظات و بسترسازیهای لازم جهت موفقیت این راهکارهاارائه شده است.

کلیدواژه ها

پسماند جزء ویژه، آنالیز فیزیکی، تعیین سرانه، برنامهریزی، بسترسازی و مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.