تحلیل جرم شناختی رابطه نیهیلیسم و میل به ارتکاب جرم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF17_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد روح اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهدی معقولی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

سیدمهیار مروتی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

انسان موجودی صاحب خرد و اندیشه است و همواره در پی پاسخ به سوال های خود می باشد از طرفی به واسطه همینتاملات، مکاتب فکری، سیاسی و فلسفی زیادی به وجود آمدند که بر افراد تاثیر زیادی گذاشته و می گذارند و به افراد دراعمالشان جهت می دهند. یکی از این مکاتب، نیهیلیسم می باشد که بسیاری از افراد به خصوص نسل جوان را تحتتاثیر خود قرار داده است. حال سوال اصلی اینجاست که نیهیلیسم و گرایش به پوچی و نیستی چه تاثیری بر میل افرادبه ارتکاب جرم دارد؟ در رابطه با نیهیلیسم و علم جرم شناسی تحقیقات زیادی چه درکشور ایران و چه در سطح بینالمللی صورت نگرفته است. پژوهش ذیل نیز به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای به رابطهنیهیلیسم و تاثیر بر میل به ارتکاب جرم در افراد پرداخته است و نتایج حاصله نشان از آن دارد که نهیلیسم با از بینبردن ارزش اخلاق و هنجارهای جامعه و با انحطاط باور های اعتقادی، بر افراد تاثیر می گذارد و به مرور سبب تضعیفپیوند افراد با اجتماع می شود و پیروان خود را بر توجیه اعمال خودشان وا میدارد به طوری که سبب می شود آن هاراحت تر از دیگران مرتکب جرم بشوند.

کلیدواژه ها

نیهیلیسم، ارتکاب جرم، پیوند اجتماعی ، فنون خنثی سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.