جایگاه حقوق بشر و آزادی های اساسی با توجه به ماده ۲۹ کنوانسیون حقوق کودک و تطابق آن با سند تحول
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF17_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 176
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی حقوق بین الملل عمومی ،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر،بوشهر، ایران
استادیار گروه حقوق بین الملل، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، بوشهر، ایران
چکیده
حق بر آموزش شامل فراگیری معلومات از طریق آموزش و پرورش ابتدایی و عمومی و تخصص های عملی ازطریق آموزش کاربردی مانند آموزش فنی و حرفه ای بوده و یکی از حقوق بشر است. هدف از انجام این پژوهشبررسی جایگاه حقوق بشر و آزادی های اساسی با توجه به ماده ۲۹ کنوانسیون حقوق کودک و تطابق آن باسند تحول آموزش و پرورش می باشد. همانند قوانین اساسی و عادی در برنامه های توسعه ای جمهوریاسلامی نیز حق بر آموزش الزامات تقنینی و اجرایی آن مورد اهتمام بوده و تحقق برابر ،همگان ی رایگان واجباری آموزش های عمومی و پایه از اهداف تعیین شده در برنامه ها بوده و برای حصول آن تلاش شده است.طبق قوانین اساسی، عادی برنامه های توسعه ای و اسناد فرادستی جمهوری اسلامی ایران در انطباق با تعهداتناشی از موازین حقوق بین الملل همه افراد ملت اعم از زن و مرد بطور یکسان از حقوق مساوی (ازجمله حقآموزش) برخوردارند؛ همه افراد لازم التعلیم از حق آموزش رایگان و همگانی بهره مند هستند؛ همچنین، شاید از عبارت زیر پوشش قرار دادن کلیه کودکان لازم «التعلیم»در قانون اهداف و وظایف آموزش و پرورش بتوان «اجباری »بودن آموزشهای عمومی و پایه را نیز استنباط نمود. ۲ - در میان مقررات فوق تنها در قانون برنامهچهارم آموزش اجباری ابتدایی و پایه، به نحوی که برای تحقق تقریبا کامل حق آموزش (و نه تحقق کامل) لازماست پیش بینی شده، لکن، در طول دوره برنامه اجرا نشده و قانون برنامه بعدی نیز درباره این امر مهم ساکتاست. هر چند ظاهرا بناست که این امر با تدوین قانون برنامه ششم اجرا گردد.کلیدواژه ها
قاعده حقوق بشر، آزادی، ماده ۲۹ کنوانسیون حقوق کودک، سند تحول آموزش و پرورشمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.