تعیین سطوح و رابطه عدالت سازمانی و تمایل به فساد اداری (مطالعه موردی: شرکت برق منطقه ای خراسان)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم انسانی، مدیریت و کار آفرینی
- کد COI اختصاصی: CNCCONF07_160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 98
نویسندگان
دکترای مدیریت منابع انسانی، شرکت برق منطقه ای خراسان
چکیده
یکی از مهمترین مباحثی که در فرایند توسعه کشورها و به تبع آن سازمانها مطرح می شود، فساد اداری است. فساد اداری می تواند مانع توسعه یافتگی کشورها گردد. از این رو تحقیقات زیادی در خصوص عوامل موثر بر آن انجام شده است. یکی از عواملی که مطرح گردیده بحث عدالت سازمانی است. مطالعه جاری به دنبال این سوال است که آیا عدالت سازمانی با فساد اداری رابطه ای دارد؟ روش تحقیق برای یافتن این سوال، توصیفی – پیمایشی است. جامعه آن کارکنان شرکت برق منطقه ای خراسان به تعداد ۱۷۳ نفر می باشد که با فرمول کوکران و ضریب خطای ۵ درصد تعداد نمونه ۱۲۰ نفر محاسبه گردید که پس از جمع آوری داده ها ۱۳۲ پرسشنامه وارد تحلیل شدند. ابزار جمع آوری داده های تحقیق برای متغیر عدالت سازمانی ، پرسشنامه کالکیوت (۲۰۰۱) با ۱۸ گویه و با الفای کرونباخ ۹۶.۰ و برای سنجش فساد اداری از پرسشنامه عبدالهی (۱۳۹۲) با ۱۵ گویه و با الفای کرونباخ ۹۸.۰ استفاده شده است . برای ازمون فرضیات از آزمون تی تک نمونه ای و ضریب همبستگی پیرسون در نرم افزار Spss.۲۱ استفاده شده است. نتایج نشان داد، سطح عدالت سازمانی و همچنین تمایل به فساد اداری در محدوده متوسط می باشد و این دو متغیر با یکدیگر یک رابطه معکوس معنادار دارند.کلیدواژه ها
فساد اداری، عدالت سازمانیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.