اهمیت خلاقیت و روش های عملی پرورش آن در مدارس دوره ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR15_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایوب بهرامی

کارشناسی پیوسته رشته ریاضی کاربردی ، دانشگاه پیام نور واحد مریوان ، ایران .

دیلان عزیزی

کارشناسی پیوسته رشته علوم تربیتی ، دانشگاه پیام نور واحد سردشت ، ایران

شادی عزیزی

کارشناسی پیوسته رشته مهندسی کامپیوتر ، دانشگاه فخر ایرانیان گرگان ، ایران

سروه اسدمراد

کارشناسی پیوسته رشته آموزش ابتدایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان ، ایران

چکیده

خلاقیت یکی از مهارتهای بسیار مهم و ضروری در زندگی انسانهاست. این مهارت به فرد کمک میکند تا بهترین راهحلها را برایمسائل پیش رو پیدا کند و به نحوه های جدید و نوآورانه به مسائل نگاه کند. خلاقیت از جوانب اساسی توسعه فردی و اجتماعی افراداست و برای پیشرفت جوامع و جهان به آن نیاز داریم. در این راستا، آموزش و پرورش خلاقیت در مدارس دوره ابتدایی بسیار اهمیتدارد. زیرا در این دوره از زندگی دانش آموزان، پایه های اصلی شکلگیری و تقویت خلاقیت فردی ریخته میشود. اگر از این دورهزندگی نتوان به درستی به فرد این مهارت را آموزش داد، احتمالا در مراحل بعدی زندگی نیز نتواند از خلاقیت خود بهره برداری کند.روشهای مختلفی برای پرورش خلاقیت در مدارس دوره ابتدایی وجود دارد. یکی از روشهای مهم، تشویق و تحویل دادن فضایآزاد به دانش آموزان برای بیان ایده ها و نظرات خود است. این کار میتواند باعث افزایش اعتماد به نفس و خلاقیت دانش آموزان شودو آنها را ترغیب به بیان ایده های جدید کند. معلم به جای ارائهی اطلاعات به دانش آموزان، به عنوان عاملی تسهیلکننده عملمیکند تا دانش آموزان به جست وجو، یافتن و اشتراکگذاری اطلاعات بپردازند. دانش آموزان به شکل منفعلانه ای واقعیتها را جذبنمیکنند، بلکه از دانش مشترک خود و آنچه در کلاس آموختهاند، برای پرورش ایده ها و برنامه ها استفاده میکنند. ایده کلییادگیری مشارکتی سابقه ای طولانی دارد. این رویکرد، حاصل اندیشه نظریه پردازان و محققانی است که می خواستند به نحوهیادگیری کودکان از تجربه پی ببرند، و معتقد بودند که تجربه بیشترین نقش را در فرایند یادگیری ایفا می کند، به شرط اینکه توامبا تجزیه و تحلیل منظم و منطقی باشد.رویکرد یادگیری مشارکتی در دهه حاضر از نظر گاه ها ی مختلف مورد مطالعه قرار گرفتهاست . بررسی این نظر گاه ها منجر به ارائه الگویی شده که در تحقیق حاضر به اجرا درامده است.

کلیدواژه ها

خلاقیت ، دانش آموز ، معلم ، ابتدایی ، یادگیری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.