راهبردهای کمکی جهت بهبود مشکل کمبود اعتماد به نفس دانش آموزان در مدرسه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_2121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 104
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی پلیمر
کارشناسی ارشد ریاضی کاربردی
کارشناسی ارشد ریاضیکاربردی
کارشناسی ارشد زبان و ادبیات عرب،
علوم تربیتی مقطع کارشناسی
چکیده
اعتماد به نفس پایین ، یکی از مشکلات شایع در نوجوانان و جوانان است . با توجه به تغییرات جسمی ، روانی و شکل گیری شخصیت که در این زمان برای آنها رخ می دهد، بسیار آسیب پذیر خواهند بود. نبود اعتماد به نفس کافی مشکلاتی چون: افت تحصیلی ، اقدام به تقلب و ایجاد شرایطی برای افسردگی و انواع دیگر اختلالات را به وجود می آورد.همچنین هر دانش آموز در هر سنی زمانیکه اعتماد به نفس نداشته باشد، احساس حقارت و درماندگی و در نتیجه امید و اطمینان خود را برای مقابله با مشکلات از دست می دهد. آمار نشان می دهد در این مواقع است که مراجعه دانش آموزان به واحد مشاوره در مدارس افزایش می یابد و دانش آموزان در خصوص اعتماد به نفس نیاز به مشاوره و راهنمایی های بسیار زیادی دارند.بیماری های روحی بر عملکرد اجتماعی و تحصیلی فرد تاثیر می گذارد. همچنین سلامت روان و اعتماد به نفس نیز بر وضعیت تحصیلی دانش آموز موثر خواهد بود. یکی از دلایل مهم و کلیدی کمبود اعتماد به نفس در دوران تحصیلی ، شروع تصمیم گیری های مستقل و انجام تکالیف بدون کمک از دیگران است . اکثر دانش پذیرانی که با اداره امور زندگی و تنظیم فعالیت های خود رو به رو می شوند، برقراری ارتباط با خانواده و دوستان برای آنها مشکل خواهد شد، که با مرور زمان گوشه گیر می شوند. اعتماد به نفس ، یک ویژگی ذاتی نیست بلکه از عوامل مختلفی تاثیر می پذیرد. تجربیات و مسائل محیطی می توانند موجب شکل گیری اعتماد به نفس پایین در دانش آموزان شود. بعضی از رفتار ها، توانایی هایی که فرد واقعا از آنها برخوردار است را تحت تاثیر قرار می دهد و در آخر دانش آموز باور می کند که آدم ناتوانی است . تشویق ، بازخوردمثبت و کسب موفقیت در مسیری که برای دانش آموز دشوار بوده است موجب افزایش اعتماد به نفس خواهد شد.خانواده اولین و مهمترین عنصر شکل گیری اعتماد به نفس است . مشکلاتی چون فقر مالی ، سطح اجتماعی پایین ، مشاجرات والدین یا طلاق، بر دانش آموزان تاثیر می گذارد. فرزند شما در دوران مدرسه به دنبال این است که از پس تکالیف برآید، اگر در این دوران مدام در مقابل تلاش هایش بازخورد منفی دریافت کند، احساس ناتوان بودن در او شکل خواهد گرفت .کلیدواژه ها
اعتماد بنفس،خانواده،آسیب ها،اختلالمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.