تاثیر دلبستگی بر کاهش افسردگی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_1999
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب عسکرزاده

سطح ۲حوزوی،آموزگارچهارم ابتدایی،گچساران

چکیده

یکی از عوامل شکل گیری شخصیت در بزرگسالی کیفیت دلبستگی در زمان کودکی فرد میباشد. بالبی به وجود شباهت هایی بین رفتار بچه انسان و بچه حیوانات هنگامی که از مادرانشان جدا می شوند پی برد، هنگامی که رفتارشناسان میمون ها را از مادرشان جدا میکردند رفتارهای ضد اجتماعی بیشتری از خود نشان میدادند و پایه های نظریه دلبستگی شکل گرفت . آزمونهای تجربی این نظریه توسط اینزورث ، بلهار، واترز، و وال (۱۹۷۸) با ابداع پروسه آزمایشگاهی موقعیت نا آشنا براساس تجارب مادر - کودک و کیفیت مراقبت دهی موجب شناسائی ۳سبک دلبستگی در کودکان شد. سبک اول ” دلبستگی ایمن ” کودکانی هستند که از مراقبشان بعنوان پایه ایی ایمن جهت تنظیم اضطراب و آشفتگی وقتی با محرک استرس زا مواجه میگردند ، استفاده می کنند .دومین سبک ” دلبستگی اجتنابی ” به کودکانی اشاره میکند که نمیتوانند از مراقبشان بعنوان منبع راحتی و تنظیم عواطف منفی استفاده کنند. این کودکان تمایل به اجتناب یا نادیده گرفتن مراقبشان دارند . سومین سبک ” دلبستگی دوسوگرا” شامل کودکانی میگردد که اعمال دوسویه و بی ثبات در مواقع آشفتگی در برخورد با مراقبشان انجام میدهند .بیش از حد به مراقبشان می چسبند، همچنین عصبانیت و رفتارهای طرد شدگی نشان میدهند. براساس نظریه ی وابستگی نوزادان با وابستگی دوسوگرا مستعد توسعه ی سطوح مزمن اضطراب در زندگی آینده ی خود هستند. با توجه به این که وابستگی دوسوگرا با الگوهای واکنش نامنظم و غیرقابل پیش بینی پرستاران در ارتباط است ، این باور وجود دارد که نوزادان با وابستگی دوسوگرا همواره باید با ترس از تنها ماندن و آسیب پذیر بودن زندگی کنند.

کلیدواژه ها

افسردگی ،سبک دلبستگی ایمن ،سبک دلبستگی دوسوگرا،سبک دلبستگی اجتنابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.