بهرهگیری از روشهای نوین تدریس در آموزش علوم تجربی ابتدایی برای ایجاد موقعیت های آموزشی اثربخش
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_1838
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 170
نویسندگان
لیسانس آموزش ابتدیی دانشگاه فرهنگیان فاطمه الزهرا اهواز
لیسانس آموزش ابتدیی دانشگاه فرهنگیان فاطمه الزهرا اهواز
لیسانس آموزش ابتدیی دانشگاه فرهنگیان فاطمه الزهرا اهواز
لیسانس زیست شناسی سلولی مولکولی دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
دانش آموزان و همچنین معلمان همواره موضوع اصلی آموزش و به عنوان عاملی فعال در فرآیند تدریس درنظر گرفته می شوند. بر همین اساس اگر برنامه ها و سایر فعالیت های آموزشی با توجه به علایق دانش آموزان تنظیم شوند و روشهایی خلاقانه برای ارائه مطالب به آنان مورد استفاده قرار گیرند. در این صورت کودکان به طور فعال در آنان شرکت می کنند و در نتیجه نه تنها بهتر و آسانتر یاد می گیرند، بلکه می آموزند که چگونه خود را با شرایط روند تحصیلی شان مطابقت دهند. درس علوم به عنوان یکی از دروس پایه ای در مقطع ابتدایی اهمیت بسیاری دارد و نیازمند بکارگیری خلاقانه روشهای تدریس علوم ابتدایی به منظور یادگیری فعال دانش آموزان می باشد. روش تحقیق تجزیه و تحلیل کتابخانه ای - مروری است که با استفاده از مقالات، اسناد، کتب ، پایان نامه ها و پایگاههای اینترنتی معتبر در این زمینه به جمع آوری اطلاعات پرداختیم . نتایج بررسی یافته های مقالات انجام گرفته در حوزه اثربخشی انواع روشهای نوین تدریس بر آموزش علوم تجربی مقطه ابتدایی حاکی از آن است با بهرهگیری از روشهای تدریس معکوس، برنامه آموزش فلسفه کودکان، روش شبیه سازی ، تدریس مشارکتی ، نقشه مفهومی ، داربست عقلی مدیریت آموزشی ، مولفه های آموزش عملگرا و سازماندهندههای تصویری می توان خلاقیت را موقعیت های آموزشی افزایش داد و تدریس اثربخشی را در آموزش علوم تجربی ارائه داد. با استفاده از روشهای تدریس نوین مشارکت دانش آموزان در امر آموزش بیشتر شده و آنان نقش فعالی را خواهند داشت که این امر باعث بهبود فرآیند یاددهی - یادگیری می گردد.کلیدواژه ها
تدریس نوین ، علوم تجربی ، آموزش ابتداییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.