تبیین سبک زندگی سالم بر اساس آموزه های دینی و پیشگیری از رفتارهای پرخطر نوجوانان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
- کد COI اختصاصی: NCPP10_0912
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 115
نویسندگان
کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه آزاد اسلامی، ابهر، آموزگار، ناحیه یک قزوین
چکیده
سبک زندگی را می توان به روش خاص یک فرد یا گروهی از جامعه تعریف کرد در این صورت می توان گفت که سبک زندگی مجموعه ای از شیوه ها، رفتارها، حالات و سلیقه ها در هر چیزی را در بر گرفته و می تواند به علایق ، نظرات و جهت گیری های یک فرد یا گروه خاص جامعه اشاره کند. سبک زندگی از مفاهیم بسیار مهم علوم اجتماعی است که اغلب برای بیان روش زندگی مردم به کار می رود. و به عنوان مجموعه ای نسبتا منسجم از رفتارهای افراد و در جریان زندگی روزمره تلقی می شود. در میان رفتارها بعضی به صورت مستقیم و بعضی به صورت غیر مستقیم تاثیر عمیقی بر سلامت فرد و جامعه دارد و منجر به عملکرد منفی در فرد می شود که (رفتار پر خطر) نامیده می شود. یکی از ویژگی های دوران نوجوانی تمایل برای کسب تجارب جدید و آزمودن رفتارهای پر خطر است که پیامدهای سوئی برای نوجوانان، خانواده و جامعه در پی دارد( علیزادگان، اخوان تفتی و کدخدایی ۱۳۹۸) رفتارهای پر خطر عمدتا شامل استعمال دخانیات، اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر رفتارهای مرتبط با صدمات و جراحات مثل خشونت و رفتارهای جنسی ناسالم ، الگوی تغذیه ناسالم و الگوی کم تحرک بدنی می باشد. گرایش نوجوانان به انواع رفتارهای پر خطر یکی از اصلی ترین منابع نگرانی در جامعه است . که در صورت ثبات این رفتارها در شخصیت فرد منجر به سبک زندگی ناسالم می شود. پیشگیری از رفتارهای پر خطر با رویکرد به آموزه های دینی به عنوان مولفه ای مفید برای رسیدن به کمال یکی از ضروری ترین موضوع های فرهنگی جوامع اسلامی است که می تواند موجب ارتقا سلامت روح و روان و عزت نفس و اعتماد به نفس فرد شود.کلیدواژه ها
آموزه های دینی ، سبک زندگی ، رفتارهای پرخطر، نوجوانانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.