رابطه پردازش هیجانی و اعتیاد به اینترنت با فرسودگی تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر بندرگز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0870
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شفائی

کارشناس ارشد روان شناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز

یلدا عباس زاده

دکتری تخصصی روانشناسی ،استادیار، دانشگاه آزاداسلامی واحد بندر گز

سهیلا حسینیان

دکتری روانشناسی، حق التدریس دانشگاه آزاداسلامی واحد کرج

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه باورهای فراشناختی ، پردازش هیجانی و اعتیاد به اینترنت با فرسودگی تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر بندرگز انجام گرفت . روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و از نظر هدف بنیادی بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه اول شهر بندرگز در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تشکیل داد که تعداد آنها ۱۴۷۰ نفر بود. با استفاده از جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان ۳۰۶ نفر به صورت در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شد. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های بپردازش هیجانی باکر و همکاران (۲۰۱۰)، اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) و فرسودگی تحصیلی برسو، سالانووا و اسچفلی (۲۰۰۷) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری ۲۰SPSS- در دو بخش توصیفی و در بخش استنباطی (آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) انجام گرفت . نتایج نشان داد پردازش هیجانی با فرسودگی تحصیلی رابطه مثبت معناداری دارد، اعتیاد به اینترنت با فرسودگی تحصیلی رابطه مثبت معناداری دارد و پردازش هیجانی و اعتیاد به اینترنت توانستند فرسودگی تحصیلی را پیش بینی کنند(۰۰۱/۰ .(P< با توجه به نتایج به دست آمده و ارتباط معنادار پردازش هیجانی و اعتیاد به اینترنت با فرسودگی تحصیلی می توان برنامه های مدیریتی شایسته ای برای جلوگیری از فرسودگی تحصیلی دانش آموزان طراحی کرد و در دوران تحصیل اجرایی شود و با این کار تا حدی سطح عملکرد دانش آموزان را افزایش داد.

کلیدواژه ها

پردازش هیجانی ، اعتیاد به اینترنت ، فرسودگی تحصیلی ، دانش آموزان .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.