ترغیب دانش آموزان به نماز و مسائل معنوی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی تازه های روانشناسی مثبت
  • کد COI اختصاصی: NCPP10_0098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 23
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما رحمانی

کارشناسی ارشد، شیمی معدنی ، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) اداره آموزش و پرورش شهرستان تاکستان ، آموزشگاه رسالت

زهرا محمدزاده

کارشناسی ، مترجمی زبان انگلیسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان۲اداره آموزش و پرورش شهرستان قزوین، آموزشگاه شهید مسعود پرویز

سودابه رمضانخانی

کارشناسی ، پژوهشگری علوم اجتماعی، دانشگاه علامه طباطبایی۳اداره آموزش و پرورش شهرستان تاکستان، مدرسه صدیقه کبری یحیی آباد

سحر رحمانی

کارشناسی ،علوم اجتماعی۴اداره آموزش و پرورش شهرستان تاکستان، آموزشگاه شهید علی رحمانی

سهره رحمانی

کارشناسی ،علوم تربیتی (مدیریت برتامه ریزی آموزشی ) ۵اداره آموزش و پرورش شهرستان تاکستان، آموزشگاه شهید علی رحمانی

چکیده

در این پژوهش نشان دادیم که چگونه با راهکارها و تجربیات دیگران و همکاری کادر مدرسه می توان هر اقدام مثبتی را در مدرسه به انجام رساند. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی ، از نظر اجرا توصیفی ، از نوع اقدام پژوهی می باشد. این تحقیق در زمره تحقیقات کیفی است .ابزار گردآوری داده ها هم پرسشنامه و مصاحبه است .یکی از این اقدامات مثبت برگزاری نماز جماعت در مدرسه با حضور حد اکثری دانش آموزان و ترغیب به مسائل معنوی است . بسیار مشاهده شده است که کودکان در کنار پدر و مادر می ایستند یا به تنهایی نماز خواندن آن ها را تقلید می کنند. این مساله بیانگر این واقعیت است که رفتار کودک ،انعکاسی از رفتار الگوهاست و اگر مورد تشویق و تایید والدین و سایر الگوها قرار گیرد ،تمایل بیشتری برای انجام آن پیدا میکند . از سوی دیگر لازم است اولیا و مربیان همواره در عملکرد خود ثابت قدم بوده، شخصیتی عاطفی ، منطقی و محبوب داشته باشند تا اثرگذاری آن ها در اجاد عادات خوب در کودکان افزایش یابد . تعلیم و تکریم نماز و توام کردن نماز با تجارب متنوع و خوشایند برای کودکان می تواند به علاقه مندی و عادت دادن آن به نماز موثر باشد.هدف از این مطالعه و اقدام پژوهی تثبیت و یادگیری نماز در دانش آموزان است که کارهای ذیل انجام شد، پرورش ریشه های فطری و احساسات مذهبی بچه ها و بعد با استفاده از مدل گروه بندی دانش آموزان واستفاده از تدریس گروه همیار و تشویق دانش آموزان که نماز یاد گرفتند و تشویق کسانی که به هم گروه خودنماز یاد دادند وتشویق کامل گروهی که نماز زودتر از بقیه گروه ها نماز یاد گرفتند باعث شد که تمام دانش آموزان کلاس ششم نماز یاد بگیرند و نسبت به نماز و نماز جماعت علاقه مند شوند. حضور دانش آموزان در نماز جماعت در ابتدای سال تحصیلی بسیار ناچیز بود اما با راهکارهایی که توسط اولیاء و همکاران در مدرسه اجرا کردیم توانستیم پس از ۴ ماه حضور حد اکثری دانش آموزان را در نماز جماعت داشته باشیم .

کلیدواژه ها

نماز جماعت ، راهکار ، حضور حد اکثری ،مسائل معنوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.