مقایسه اتصال بین جفت های فلزی آلومینیوم خالص/ منیزیم و آلیاژ 413 آلومینیوم/ منیزیم در فرآیند ریخته گری مرکب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_427
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2582
نویسندگان
کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایر
دانشیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
استاد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایر
چکیده
ساخت قطعات مرکب دو فلزی از جنس منیزیم و آلومینیوم،قادر خواهد بود تا بسیاری از نیازهای آینده صنعت را که با محدودیت شدید زیست محیطی مواجه است، پاسخگو باشد. در این تحقیق با استفاده از فرایند ریخته گری مرکب فلز آلومینیوم خالص و آلیاژ آلومینیوم 413 هر کی به صورت جداگانه به فلز منیزیم خالص متصل شدند. با مقایسه نتایج حاصل از تصاویر میکروسکوپ نوری (OM) و الکترونی (SEM) مشخص شد که ضخامت فصل مشترک تشکیل شده در جفت فلزی آلومینیم خالص/ منیزیم با ضخامت 200 میکرومتر دو برابر ضخامت فصل مشترک جفت A413/ منیزیم با ضخامت 100 میکرومتر بود. همچنین ریزساختار فصل مشترک به دست آمده در ه ردو جفت فلزی شامل سه لایه واکنشی مجزا بود. لایه نزدیک به فلز پایه آلومینیم با ترکیب Al3Mg2، لایه میانی با ترکیب Al12Mg17 و لایه نزدیک به فلز منیزیم با ترکیب یوتکتیک Al12Mg17/(Mg). در جفت فلزی A413 / منیزیم علاوه بر ترکیبات فوق، ترکیب بین فلزی Mg2Si نیز به دلیل حضور عنصر سیلیسیم در آلیاژ A413، در مجاورت این آلیاژ تشکیل شد. نتایج به دست آمده از آزمایش سختی ویکرز نیز افزایش بسیار زیاد سختی فصل مشترک نسبت به فلزات پایه آلومینیم و منیزیم، ناشی از حضور ترکیبات بین فلزی سخت و ترد را در لایه های واکنشی نشان داد.کلیدواژه ها
ریخته گری مرکب، آلومینیوم، منیزیم، آلیاژ A413، فصل مشترک، اتصالمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.