بررسی و تبیین نقش مشاور مدرسه در کاهش بزهکاری دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: IPECONF07_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا جدیدی کوهبنانی

دانشجوی کارشناسی پیوسته رشته آموزش راهنمایی و مشاوره – بسته فعالیت های پرورشیدانشگاه فرهنگیان استان کرمان ، پردیس خواجه نصیرالدین طوسی

سیدامین رضوی

دانشجوی کارشناسی پیوسته رشته آموزش راهنمایی و مشاوره – بسته فعالیت های پرورشیدانشگاه فرهنگیان استان کرمان، پردیس خواجه نصیرالدین طوسی

بتول محمودمولائی

دکترای جامعه شناسی اقتصادی و توسعه ، استاد دانشگاه فرهنگیان استان کرما ن

چکیده

برنامه های آموزشی و اجرایی مدارس به عنوان مجری و متولی آموزش و پرورش در پیشگیری رشد مدار در راستا ی پیشگیری از گرایش دانش آموزان در معرض خطر بزهکاری، از اهمیت بسزایی برخوردار است . آسیب های اجتماعی متعددی از قبیل : خشونت در مدرسه ، جرایم مربوط به مواد مخدر، جرایم و کج رفتاری های جنسی ، فرار از مدرسه ، عدم رعایت مقررات مدرسه ، دانش آموزان و مدارس ایران را تحدید می کند. هدف این پژوهش واکاوی نقش تربیتی مشاور در پیشگیری و مدیریت بزهکاری دانش آموزان است . دغدغه پیشگیری اجتماعی ، تربیت و آموزش صحیح است و بر اساس تئوری های فرآیند اجتماعی ، بزهکاری تابعی از جامعه پذیری افراد است . نهادهای اجتماعی (خانواده و مدرسه ) دارای کارکردی آموزشی و تربیتی هستند و اگر رسالت خود را به درستی انجام ندهند، اولین خلل در زمینه جامعه پذیری فرد ایجاد شده و درواقع زمینه ارتکاب جرم فراهم می شود. محققان در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی وظایف آموزشی و پرورشی مشاور، به بررسی و نقش مشاور در پیشگیری از بزهکاری پرداخته است . حوزه پژوهش کلیه متون روایی مرتبط با نقش تربیتی و پرورشی مشاور، پژوهش های انجام شده و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است . جمع آوری داده در این پژوهش کتابخانه ای و با استفاده از منابع الکترونیکی ، تحقیقات انجام شده است . تجزیه و تحلیل داده ها در این پژوهش بر اساس رویکرد توصیفی تفسیری است .

کلیدواژه ها

مشاور، آموزش و پرورش، دانش آموزان، بزهکاری، پیشگیری مدرسه محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.