رابطه بین اعتیاد به اینترنت با طلاق عاطفی و رضایت زناشویی در میان زوجین عراقی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
- کد COI اختصاصی: IPECONF07_187
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 206
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، گروه روانشناسی ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.
استادیارگروه روانشناسی ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر باهدف تعیین رابطه بین اعتیاد به اینترنت با طلاق عاطفی و رضایت زناشویی در میان زوجین عراقی انجام شد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوجین متاهل ساکن در شهر بغداد در کشور عراق در تابستان سال ۱۴۰۱ بود. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت در دسترس بوده است که طی آن تعداد ۲۰۰ زوج (۱۰۰ نفر زن و ۱۰۰ نفر مرد) انتخاب شدند. ابزارهای به کارگرفته شده جهت جمع آوری اطلاعات شامل ، پرسشنامه طلاق عاطفی گاتمن (۲۰۰۸)، مقیاس رضایت زناشویی انریچ فاورز و اولسون (۱۹۹۳) و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۸) بود. تجزیه وتحلیل دادهها از طریق روشهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره انجام شد. نتایج نشان داد که بین اعتیاد به اینترنت و طلاق عاطفی رابطه مثبت و معنادار و بین اعتیاد به اینترنت و رضایت زناشویی رابطه منفی و معناداری وجود دارد (۰۱/۰.(p< همچنین متغیر اعتیاد به اینترنت می تواند ۰۵/۰ درصد از تغییرات طلاق عاطفی و ۱۷/۰ درصد از تغییرات رضایت زناشویی را تبیین کند؛ بنابراین باتوجه به نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر بهتر است در حوزه زوجدرمانی و خانواده به نقش اعتیاد به اینترنت در به وجودآمدن طلاق عاطفی و رضایت زناشویی توجه ویژه شود.کلیدواژه ها
اعتیاد به اینترنت ، رضایت زناشویی ، طلاق عاطفی .مقالات مرتبط جدید
- بررسی نقش بازیهای آموزشی در بهبود فرآیند یادگیری و انگیزه دانش آموزان عشایر
- بررسی رابطه بین همدلی و احساس تنهایی بر اعتیاد به فضای مجازی دانش آموزان استان چهارمحال و بختیاری
- بررسی اثربخشی تمرینات شناختی رایانه ای بر برنامه ریزی و سازماندهی در دانش آموزان دارای اختلال یادگیری ریاضی
- اثر بخشی روایت درمانی بر کاهش احساس تنهایی و بهبود مدیریت استرس در مادران کودکان دارای معلولیت جسمی-حرکتی: مطالعه ای نیمه آزمایشی در مدارس استثنایی تبریز
- نقش مدرسه در هویت یابی دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.