بررسی اثربخشی بازیهای مشارکتی بر ابعاد سازش جمعی دانش آموزان دارای اختلال اضطراب اجتماعی دوره دوم دبستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: IPECONF07_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام زینل محاسبتی

کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه پیام نور تربت حیدریه، ایران

لیلا بیات مختاری

استادیار دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، داانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی اثر بخشی بازیهای مشارکتی بر سازش جمعی دانش آموزان دارای اختلال اضطراب اجتماعی دوره دوم دبستان انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان پسر ۱۱ تا ۱۲ ساله در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ در مدارس دوره دوم دبستان منطقه ۶ شهر مشهد، تشکیل دادند. جهت انتخاب نمونه ابتدا به صورت نمونه گیری خوشه ای تعداد ۱۲۰ دانش آموز از مدارس دوره دوم دبستان انتخاب شدند. آنها به پرسشنامه اضطراب اجتماعی لا یبویتز (۱۹۸۷) پاسخ دادند سپس از بین کسانی که نمرات بالاتر از میانگین در پرسشنامه اضطراب اجتماعی به دست آوردند به صورت نمونه گیری تصادفی تعداد ۳۰ دانش آموز انتخاب و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند هر گروه ۱۵ نفر گروه آزمایش تحت مداخله بازیهای مشارکتی فتح آبادی و همکاران ۱۳۹۹) قرار گرفتند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند در ابتدا و انتهای پژوهش آزمودنیها به سازش یافتگی اجتماعی سینها و سینگ (۱۹۹۳) پاسخ دادند. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار spss و تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد بازی های مشارکتی بر افزایش سازش جمعی دانش آموزان دارای اختلال اضطراب اجتماعی دوره دوم دبستان موثر است.

کلیدواژه ها

بازی های مشارکتی سازش جمعی اختلال اضطراب اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.