دیدگاه های تربیتی روسو ، اندیشمندی از عصر روشنگری تا دوره معاصر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: IPECONF07_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رزا مهربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

پریناز آقابابائیان

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

چکیده

از دوره تجدد و اوج گیری انسان ،مداری متفکران و مربیان به اهمیت آموزش و پرورش در بهبود و ضع بشر بیشتر پی بردند و ضمن انتقاد به آموزش و پرورش سنتی بینشهای جدیدی را در مورد هدف و روش آموزش و پرورش مطرح کردند. رفته رفته بر این بیداری نسبت به اهمیت تعلیم و تربیت و توجه به عالم کودکی و نوجوانی افزوده شد و این نهضت در قرن هیجدهم به ظهور متفکر و مربی بزرگ ژان ژاک روسو منتهی شد. روسو به انتقاد در آموزش و پرورش شد. او اعلام کرد که آموزش آموزش و پرورش باید با طبیعت محصلان سازگار با شد. پس از آ مربیان تربیتی پراگماتیسم که تقریبا نافذترین مکتب تربیتی قرن بیستم در جهان شمرده می شود و پیشرو آن دیویی بود ، توجه خود را بیشتر به دانش آموز معطوف می کنند با این اعتقاد اساسی که ما در جریان زندگی یاد میگیریم و از یادگیری مو ضوع هایی که مورد ا ستفاده نی ستند معذوریم . هدف از این مقاله برر سی مبانی تربیتی کودکان از دیدگاه رو سو و کانت در دو بخش اهداف و ا صول به صورت تطبیقی ا ست . روش مورد ا ستفاده در این مقاله رویکرد تحلیلی ا ست . از نظر تربیت هماهنگی و انطباق با طبیعت ا ست و کانت مهمترین هدف را تحقق تربیت اخلاقی از راه انضباط می داند . ا صول مشترک شامل تدریجی بودن تربیت مخالفت با تنبیه بدنی و در نظر گرفتن مجازات به شکل م شاهده نتیجه عمل ا ست . رو سو اعتقاد به آزادی در کودکی و تربیت برای زمان حال و پیروی از طبیعت دارد در نقد این دیدگاه میتوان بی توجهی به آموزش متناسب با رشد کودکان تا سن ۱۲ سالگی و دیدگاه منفی نسبت به جامعه و فاسد دانستن آن را مطرح کرد.

کلیدواژه ها

روسو، تعلیم و تربیت ، پراگماتیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.