شیوه های تربیت دینی دختران از دیدگاه قرآن و روایات و آسیب شناسی عوامل موثر برآن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات جهانی در علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: IPECONF07_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد هاشمی

استاد گروه علوم تربیتی، واحدلامرد ،دانشگاه آزاد اسلامی ،لامرد ،ایران

عصمت ارجی

دانشجوی دکترای فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، گروه علوم تربیتی،دانشگاه آزاداسلامی ، لامرد ،ایران

چکیده

از دیدگاه متون دینی ، تربیت دختران متمایز از تربیت پسران است . علاوه بر تفاوت هایی که از سوی روان شناسان و جامعه شناسان به اثبات رسیده است ، آموزه های متعدد دینی هم ، چه مستقیم و چه غیرمستقیم ، به تفاوت های تکوینی بین زن و مرد اشاره کرده اند. حیطه های تمایز تربیت آنها شامل اهداف، اصول و روش ها می باشد. دسته ای از اهداف تربیتی به انسانیت انسان جدای از جنسیت او بر می گردد. اما دسته ای از اهداف بنا بر شرایط جسمی و روحی دختران و نقش ها و وظایف ویژه آنها، در تربیت آنان ضرورت خاصی دارد. در رابطه با اصول تربیتی نیز، دسته ای از اصول برگرفته از اهداف عام تربیتی است ولی دسته ای دیگر، بنابر شرایط ویژه دختران در تربیت آنها از اهمیت خاصی برخوردار است .همچنین این پژوهش روشن می کند که یکی از مسائل مورد غفلت در خانواده که موجب آسیب دیدن تربیت دینی فرزندان در مقوله حیا و حجاب می شود، بی توجهی یا کم توجهی به حیا و حفظ آن در کودکان از همان ابتدای تولد و مسئله فرایند بودن تربیت است . از دیگر عوامل آسیب زا در این زمینه ، ناهماهنگی والدین با یکدیگر در خانواده، انتقال ندادن احساس ارزشمندی حجاب به فرزندان از طریق گفتمان خانواده و بی توجهی والدین به دوره های تربیتی فرزند، رسانه و معاشرت های خانوادگی نیز از جمله موارد دیگر است که بی توجهی در چگونگی برخورد با آنها موجی اثرات نامطلوب در امر تربیت دینی دختران در مقوله حیا و حجاب می شود.

کلیدواژه ها

تربیت دختران، حیا، عوامل تربیت دینی ، آسیب های تربیت دینی ، قرآن و روایات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.