نقش رسانه های گروهی در پیشگیری ثالث از سقط جنایی توسط زنان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
  • کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه اینالو

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

مهرداد تیموری

دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: رسانه های گروهی تاثیر فراوانی بر افکار و باورهای جمعکثیری از افراد را دارا می باشد و در منابع مختلف نقش و اهمیت اینگونه رسانه ها موردبحث و اشاره واقع شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش رسانه های گروهی درپیشگیری از جرائم زنان از جمله جرم سقط جنین جنایی بوده است .روش: روش اجرای این پژوهش توصیفی تحلیلی از نوع مطالعات کتابخانه ای بوده که -با مراجعه به کتب فقهی حقوقی و قوانین جزائی و سایر قوانین موجود و مقالات موجوددر پایگاه های استنادی مانند گوگل اسکلار، نورمگز، مگیران و ... انجام گرفته است .ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون،صداقت و امانت داری رعایت شده است.یافته ها: یافته های پژوهش حاکی از این است که رسانه های گروهی شامل social media و mass media است و شبکه های اجتماعی و فضای مجازی هم نوعی رسانهگروهی تلقی می شوند و حتی در مواردی می توان گفت تاثیر و نقش بیشتری از mass media هم داشته است از سوی دیگر تنش این رسانه ها را در جرم سقط جنین جنایی مورد بررسی قرار دادیم .نتیجه گیری: نتایج پژوهش بیانگر این است که رسانه های گروه ابزاری موثر و قدرتمنددر جهت تاثیرگذاری بر باورها و افکار و دیدگاه های انسان ها می باشد که از راه هایمختلف مانند ارائه برنامه های آموزشی، مشاوره ای، روان درمانی، روان شناسی و ... می تواند موجبات آگاهی افراد بشر را فراهم کرده و گاهی موثر در پیشگیری از جرائم داشته باشد.

کلیدواژه ها

رسانه، رسانه گروهی، رسانه جمعی، پیشگیری ثالث، جرائم زنان، سقط جنین جنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.