نقش و جایگاه متاورس در مراقبت های بهداشتی و درمانی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
- کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_098
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 294
نویسندگان
استاد یار دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
گروه آموزشی حقوق جزا و جرم شناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده
زمینه و هدف: امروزه با افزایش رشد روزافزون فناوری های شبیه سازیواقعیت مجازی و واقعیت افزوده، شاهد پیشرفت در زندگی انسان ها هستیم و از سویی بابه کارگیری فناوری های نوین حوزه علوم پزشکی و سلامت برای ادامه حیات بشر نقشبسیار مهم و اساسی را دارد که ازجمله این فناوری ها متاورس است. لذا هدف از پژوهشحاضر بررسی نقش و جایگاه متاورس در ارتقای مراقبت های بهداشتی و درمانی است.روش پژوهش: پژوهش حاضر از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی است و روش جمع آوری اطلاعات ابزار جمع آوری اطلاعات از منابع شواهدپایگاه های اطلاعاتی Web of Science, PubMed, Scopus و Google Scolar بوده است.ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون،صداقت و امانت داری رعایت شده است.یافته ها: بر پایه یافته های پژوهش متاورس در مراقبت های بهداشتی از فناوری هاییمانند واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR)، واقعیت ترکیبی (MR) و پلتفرم هایدیجیتال پیشرفته برای ایجاد یک اکوسیستم مراقبت های بهداشتی مجازی پویا وبه هم پیوسته استفاده می کند. در زمینه مراقبت های بهداشتی و درمانی، اصطلاحمتاورس به یک محیط دیجیتالی همه جانبه اشاره دارد که در آن بیماران، ارائه دهندگانمراقبت های بهداشتی و درمانی، محققان و متخصصان پزشکی می توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند، همکاری کنند و در فعالیت های مختلف مرتبط با مراقبت های بهداشتی شرکت کنند.نتیجه گیری: متاورس در مراقبت های بهداشتی و درمانی به سرعت رشد کرده است وعصر جدیدی از امکانات پزشکی را آغاز کرده است. متاورس نمی تواند جای عمل بالینیرا بگیرد. تعامل با بیماران مهارت های اساسی است که متخصصان مراقبت های بهداشتیکسب می کنند. متاورس را می توان برای افزایش کیفیت آموزش، تحقیق و مراقبت ازبیمار گنجاند. این می تواند امکانات جدیدی را برای تسهیل متخصصان مراقبت هایبهداشتی به همراه داشته باشد. فناوری های و متاورس را می توان در زمینه های مختلفپزشکی مورداستفاده قرار داد و این برنامه می تواند برای بیماران، ارائه دهندگانمراقبت های بهداشتی مفید باشد و آن ها را در دسترس تر، کارآمدتر و بیمار محورتر کند.کلیدواژه ها
متاورس، مراقبت های بهداشتی و درمانی، علوم پزشکی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، واقعیت ترکیبیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.