سنتز لایه نازک نانو ساختار اکسید ایندیم قلع (ITO) به روش سل-ژل و بررسی تاثیر غلظت سل و پارامترهای لایه نشانی چرخشی بر روی خواص الکتریکی و نورد آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_380
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه تهران

حسین عبدی زاده

دانشیار، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه تهران

محمدرضا گل و بستان فرد

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه تهران

چکیده

لایه نازک نانو ساختار اکسید ایندیم قلع (ITO) با شفافیت بالا در محدوده نور مرئی و هدایت مناسب به روش لایه نشانی چرخشی تهیه شد. جهت ایجاد لایه های مورد نظر، محلول سل اولیه شامل محلولهای کلرید اینیدم و کلرید قلع به همراه حلال های مناسب آماده شد. پس از مخلوط کردن محلول های و همزدن آن، سل ایجاد شده با روش لایه نشانی چرخشی بر روی زیر لایه در سرعت و مدت زمان معین نشانده شد. سپس لیایه ایجا شده در دمای 150 درجه سانتیگراد خشک شده و تحت عملیات آنیل در دمای 500 درجه سانتیگراد قرار گرفت. جهت بررسی نوع فازها و آنالیز شیمیایی از روش پراش پرتو اشعه نشر UV-Vis Spectrophotometer استفاده شد. آنالیز XRD نشان م یدهد که نانو ذرات اکسید ایندیم قلع دارای فاز مکعبی بیکسبیت می باشند. تصاویر FESEM بیانگر فیلم های کریستالین اکسید ایندیم قلع با اندازه ذرات کریستالی 17-40 نانو متر می باشند. همچنین نتایج نشان میدهد که فیلم های حاصل دارای شفافیت بالای 85% د رمحدوده نورد مرئی می باشند و کمترین مقاومت در غلظت سل 0/2 مولار و سرعت لایه نشانی 3000rpm حاصل شده است.

کلیدواژه ها

اکسید ایندیم قلع (ITO)، لایه نازک نانو ساختار، سل-ژل، لایه نشانی چرخشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.