شناسایی و پیش بینی اثرات منفی گسترش استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی در انجام فرآیندهای درمانی- تشخیصی حوزه پزشکی و بخش خدمات درمانی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
  • کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نظرپور

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

علیرضا اسفندیاری مقدم

استاد تمام گروه علم اطلاعات، دانشکده علوم انسانی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران

چکیده

مسائل بنیادی مربوط به مشکلات احتمالی کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی ازیک طرف و نگرانی های مربوط به اعطای شخصیت الکترونیک به ماشین هایی که از هوشمصنوعی استفاده می کنند موجب گردیده مباحث علمی و پژوهشی در این خصوص موردنظر دانشمندان و محققین علوم شناختی قرار گیرد. توصیه می گردد قبل از انجام پژوهشدرباره مسائل قانونی مانند بیمه ماشین های هوش مصنوعی، نحوه سازماندهی استفاده ازهوش مصنوعی در پزشکی و ... می بایست به پرسش های کلیدی مرتبط با مسئولیت پذیریماشین هایی که از هوش مصنوعی در بخش درمان استفاده می کنند پرداخت. به عبارتدیگر باید دقیقا در بحث قانون و هوش مصنوعی پزشکی مشخص شود که چه کسی و تاکجا، مسئول ماشین هایی است که از هوش مصنوعی برای مسائل درمانی استفادهمی کنند. به منظور رسیدن به چنین هدفی لازم است همه کسانی که با هوش مصنوعی واستفاده از آن سروکار دارند شناسایی شوند. در این مقاله مروری با بررسی پیشینه نظراتدانشمندان این حوزه مشخص گردید درحوزه پزشکی چالش هایی برای آینده استفاده ازهوش مصنوعی متصور می باشد. شایان ذکر است دراین ارتباط بطور خاص در حوزهپزشکی تحقیقات بسیار محدود و انگشت شماری انجام پذیرفته، ولی در یک رده بالاتر و با دید جامع تر در بحث هوش مصنوعی مقالات متعددی در ارتباط با نگرانی های حاصل از پیشرفت غیرمنطقی و لجام گسیخته هوش مصنوعی به رشته تحریر درآمده است که قابلاستناد و تعمیم به حوزه درمان و پزشکی می باشند.

کلیدواژه ها

چالش هوش مصنوعی، درمان، پزشکی، ماشین های درمان، فناوری پزشکی، اثرات منفی درمان هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.