پیش بینی نوموفوبیا براساس انعطاف پذیری شناختی، ویژگی های شخصیت و حساسیت به طرد در دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن روان شناسی ایران؛ با تاکید بر روان شناسی و مسائل اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CIPSA09_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نظام الدین قاسمی

گروه روان شناسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون، کازرون، ایران

فاطمه رئیسی

کارشناسی ارشد روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون، کازرون، ایران

حبیب هادیان فر

دکتری روان شناسی ، گروه روان شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

مریم عمادی

دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشگاه سلمان فارسی کازرون، کازرون، ایران

چکیده

هدف پژوهش پیش بینی نوموفوبیا براساس انعطاف پذیری شناختی، ویژگی های شخصیت و حساسیت به طرد در دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی کازرون بود. پژوهش توصیفی- همبستگی و از نوع رگرسیونی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه سلمان فارسی در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۹ در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری از کلیه رشته ها بود که ۲۵۰ نفر از آنان با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس با استفاده از لینک اینترنتی برای پاسخ دهی به عنوان نمونه انتخاب شدند (n=۲۵۰). ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه نوموفوبیا (NMP-Q)، پرسشنامه پنج عاملی شخصیت نئو (NEO-۵)، پرسشنامه حساسیت به طرد (RSQ) و پرسشنامه انعطاف پذیری شناختی (CFI) بود. تجزیه و تحلیل داده ها، به وسیله ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام توسط نرم افزار Spss۲۴ انجام شد. یافته ها نشان داد بین نوموفوبیا و انعطاف پذیری شناختی همبستگی منفی معنادار (r=۰/۲۰۱) و بین نوموفوبیا و حساسیت به طرد (r=۰/۲۵۵) و عوامل روان نژندی (r=۰/۴۰۶)، برون گرایی (r=۰/۱۵۵)، گشودگی به تجربه (r=۰/۲۱۰)، توافق پذیری (r=۰/۴۳۴) و با وجدان بودن (r=۰/۱۴۱) از پنج عامل بزرگ شخصیت همبستگی مثبت معنادار وجود داشت (p< ۰/۰۵). می توان گفت بی موبایل هراسی می تواند بر شاخصه های روان شناختی از قبیل حساسیت به طرد تاثیر بگذارد و با ویژگی های شخصیتی همبسته باشد.

کلیدواژه ها

حساسیت به طرد، انعطاف پذیری شناختی، نوموفوبیا، و ویژگی های شخصیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.