پوشاک دوران ساسانی (با تاکید بر پوشش زنان)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF13_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 301
نویسندگان
استادیار گروه هنر، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک، نوشهر، مازندران، ایران .
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس، دانشگاه مارلیک نوشهر،مازندران ایران
چکیده
تاکنون پژوهشی منسجم و جامع درباره پوشش ساسانی صورت نگرفته است. به این سبب هدف پژوهش حاضر بررسیتن پوشش های زنان با تاکید بر زنان در دوره ساسانی است. جامعه پژوهش شامل نقوش برجسته ها، سکه ها، فلزکاری،مهرها، نقاشی ها و گچ بری ها و موزاییک کاری های ساسانی ها می باشد. نمونه پژوهش پوشش ساسانی (به ویژه زنان) درداده های فرهنگی این دوره را شامل می شود. برای دستیابی به اطلاعات مربوط به تن پوش های زنان دوره ساسانی، بهبررسی کتاب ها، منابع و متونی که در پیوند با موضوع پوشش زنان ساسانی بود، پرداخته شد. در این پژوهش یک تقسیمبندی و تشریح برای پوشاک های چادر، شلوار قبا و لباس های ملکه های ساسانی صورت گرفته است. مطالعه پوشاک در دوران ساسانی حاکی از این است که هر طبقه از زنان لباس مخصوص به خود را داشتهاند. واکاوی پوشش زنان نشانگر ایناست که این گروه ارزش و جایگاه قابل قبولی را داشتند. باید دانست شنل نیز که به عنوان بالاپوش از عناصر مهم پوشاکزنان ساسانی از نظر اجتماعی محصوسب می شد، شبیه چادر بود که بر دوش آناهیتا به عنوان یک مقام والا و حیات بخشدر طاق بستان وجود دارد. آناهیتا که توصیفی از لباس آناهیتا در اوستا شده است، با پیراهن بعضی بانوان نقش شده درعصر ساسانی، قابل مقایسه است که، پیراهنی بلند، پرچین و فراخ می پوشیدند. گاهی آن را به وسیله نواری، جمع کرده ومی بستند. تاج آناهیتا با اشکال مارپیچ احاطه شده، لباس های آناهیتا دربرگیرنده پیراهن های بلند و با چین های زیاد و شنلیکه بر روی دوش قرار گرفته و نشان دهنده روبان ها است که به حالت پارسی شباهت دارد. لذا پوشاک در دوره ساسانی با دوره های قبل از سادگی و ضخیمی کاسته شده و روی به پارچه های نازک و ظریف و ابریشمی با انواع تاج های ریزه کاریشده و گردنبندهایی از مروارید بوده استکلیدواژه ها
آناهیتا، ساسانی، نقش برجسته، پوشش زنانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.