بررسی پوشاک شهرستان خلخال و ایده پردازی از آن در طراحی لباس
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF13_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 260
نویسندگان
استادیار گروه هنر، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک، نوشهر، مازندران، ایران .
دانشجوی کارشناسی ارشد ، گروه هنر ، موسسه آموزش عالی مارلیک ، نوشهر ، ایران
چکیده
یکی از نشانه های فرهنگی در مناطق مختلف ایران ، لباس های محلی است . این لباس ها با توجه به آبو هوای مناطق مختلف از تنوع رنگ و شکل برخوردار بوده است . بررسی پوشاک مناطق از این نظراهمیت دارد که می توان اطلاعاتی را در رابطه با سیر تحول تاریخی ، زیبا شناسی ، اعتقادات ، طبقاتاجتماعی و پیشرفت صنعت به ویژه نساجی ، پارچه بافی یک قوم یا تمدن کسب کرد .آنچه امروزه دررابطه با سنت های بومی و اصیل ضروری به نظر می رسد احیا و به روز کردن این لباس ها برای استفادهزنان و مردان در جوامع مختلف است . سازگاری لباس ها ی محلی شهرستان خلخال با طبیعت و نوعزندگی تنوع این لباس ها و همچنین انطبا ق آن با ارزش های معنوی از جمله عوامل پایدار ماندن لباسهای شهرستان خلخال در فرهنگ و پوشش مردم این خطه از ایران است .این تحقیق با هدف بررسیپوشاک لباس شهرستان خلخال و لزوم شناسایی آن به گردشگران مورد بررسی قرار گرفته است . روشتحقیق به صورت کتابخانه ای و اسنادی می باشد و از روش میدانی نیز استفاده شده است . با توجه بهمطالعات انجام شده چنین نتیجه گیری شده است که لباس شهرستان خلخال به واسطه تنوع رنگ و نوعپوشش یکی از بهترین انواع لباس های محلی ایران است که تا حدودی بافت سنتی خود را حفظ کرده وحتی در مواردی نیز هیچ الگو یا ترکیب جدیدی را در بافت سنتی لباس خود راه نداده اند. لباس بانوا ناین منطقه نمودی از فرهنگ جاری و سنت ها و ب اورهای این منطقه است از تکه های مجزایی تشکیلمی شود و زنان همواره تمامی این تکه ها را به تن دارند و حکایت از آن دارد که پوشاک محلی با زندگیآنها ارتباط مستقیم دارد .کلیدواژه ها
پوشاک ، لباس های محلی ، سنت های بومی ، خلخالمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.