مطالعه و بررسی پوشاک سنتی بانوان کردهای استان خراسان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF13_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 162
نویسندگان
استادیار گروه هنر، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک، نوشهر، مازندران، ایران .
دانشج وی کارشناسی ارشد، گروه طراحی پوشاک، دانشگاه غیرانتفاعی مار لیک، نوشهر، مازندران، ایران
چکیده
از مهم ترین مشخص ههای جوامع متمدن ساختن و پرداختن پوشاک برای افراد مختلف جامعه است و دراین جوامع شاهد تفاوت پوشاک در گروه های مختلف شغلی، سنی و جنسیتی هستیم . بر اسا س همینپیچیدگی و طبقه بندی های متفاوت، برخی از دانشمندا ن چنان نقش مهمی برای پوشاک و زیورآلاتقائل اند که حتی تعریف مجرد از انسان را بدون در نظر گرفتن لباس او، تعریفی صرفا ذهنی می دانند. بههمین دلیل ارتباط پوشاک را با هنر، ادبیات، مذهب و نیز اقتصاد، طبقه و حتی هویت اجتماعینمیتوان نادیده گرفت. قواعد معناداری که بر پوشاک جوامع سنتی حاکم است سبب شکل گیریهنجارهایی می شود که با ارزش های جامعه پیوندی مستقیم می یابد به نحوی که هر گونه تغییر قواعدبه منزله هنجارشکنی و خروج از چارچوب های ارزشی جامعه تلقی می شود . این امر سبب می شود کهتغییر و تحول در پوشاک در جوامع سنتی به صرت تدریجی صورت پذیرد؛ اما امروزه با صنعتی شدنشیوه های تولید، تحولات پوشا ک تحت تاثیر سرعت قابل توجهی به خود گرفته است . بااین وجود هر سبکی از لباس اصول «مد»، مشخصی دارد که طراحان را ملزم به رعایت آن می سازد به علاوه، مد باتکیه بر ذوق زیباشناختی و استفاده از تمایل طبیعی بشر به تنوع و تحول چرخه تولید لباس را هموارهپویا نگاه می دارد . سرزمین پهناور ایران دارای انواع پوشاک متنوع متناسب با ارزش های فرهنگی والگوهای زیباشناختی منطبق با اعتقادات و باورهای حاکم بر تفکر ایرانی - اسلامی است. یکی از این نوع ازپوشاک فرهنگی، پوشاک سنتی مردمان کرومانج است که در این پژوهش سعی به بررسی و مطالعهپوشاک مردمان کرد استان خرسان (کرمانج) شده است که بر این اساس این پژوهش بر اساس هدف ازنوع تحقیقات بنیادی و بر اساس ماهیت و روش از نوع تحقیقات توصیفی است. چگونگی گردآوریاطلاعات در این پژوهش به روش اسنادی است.کلیدواژه ها
پوشاک، سنتی ، کرمانج ، خراسانمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.