سنتز الیاف کاربید سیلیسیم از روش احیاء کربوترمال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_327
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب تیموری

دانشجوی کارشناس ارشد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ن

احمد منشی

استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

مسعود کثیری

استادیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

در این پژوهش از احیاء کربوترمال اکسیدسیلیسیم در دمای بالا، کاربید سیلیسیم (SiC) تولید شد. استفاده از قیرقطران به عنوان تامین کننده کربن مورد نیاز واکنش و ضایعات الیافی شکل سیلیس، به عنوان تامین کننده سیلیسیم مورد نیاز واکنش، باعث تمایز این روش با سایر روش های سنتز الیاف کاربید سیلیسیم است. حضور فروسیلیسیم در مخلوط اولیه باعث تشکیل الیاف کاربید سیلیسیم با مکانیزم بخار- مایع- جامد (VLS) گردید. مورفولوژی محصول به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) و آنالیز فازی آن به وسیله پراش پرتو ایکس (XRD) بررسی شد. بر اساس الگوی پراش پرتو ایکس و تصاویر SEM به دست آمده، پس از 2 ساعت عملیات حرارتی در دمای 1400 درجه سانتیگراد در حضور فروسیلیسیم با اندازه بلورک کمتر از 50 نانو متر ایجاد گردید. در ادامه، اثر فعال سازی مکانیکی بر اندازه بلورک SiC تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج XRD نشان داد که در نمونه های آسیاب کاری شده، مساحت زیر پیک های کاربید سیلیسیم افزایش یافته است که نشانگر افزایش مقدار SiC تولیدی است. همچنین حدود 10 نانو متر کاهش در اندازه بلورک های مشاهده می شود که نشانگر جوانه زنی بیشتر یا رشد سریع تر الیاف SiC می باشد.

کلیدواژه ها

الیاف کاربید سیلیسیم، احیاء کربوترمال، مکانیزم رشد بخار، مایع-جامد (VLS)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.