ویژگی های حکومت کوروش کبیر «شاه ماد» در تاریخ ایران باستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF18_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1057
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا ایمان زاده

دبیر ادبیات فارسی، دانش پژوه، محقق و پژوهشگر؛ فعال فرهنگی

مهتاب مجنون پور

استاد پژوهشگر و نویسنده،مشاور علمی در حوزه علوم انسانی، حامی تولید ارگانیک، نوآور، موسس دفتر پژوهش فاعل الخیر

چکیده

سرزمین ایران با قدمتی تاریخی در خاک خودش اسطوره های موثر در زمینه های مختلف پرورانده و جای داده است. در ایرانباستان حکومت های مختلفی با حاکمان شخصیتی متعددی از گوشه و کنار مناطق مختلف کشور پا به عرصه گذاشته و همه راشگفت زده کرده اند. در این میان حکومت هخامنشیان که یک حکومت مقتدر در طول سالیان حاکمیتش بوده است، در ایرانباستان شکل گرفت. آنان از نژاد آریایی بودند که به سرزمین ایران آمده و برای خودشان منطقه ای را انتخاب کردند و سکنیگزیدند. هخامنشیان نام حکومت خود را از نام جدشان هخامنش انتخاب کرده و سلسله هخامنشیان را بنا نهادند. کوروش یکیاز نام آورترین پادشاه ان هخامنشیان بود که اصل و نسبش به قوم پارس می رفت. با ضعیف شدن مادها و اختلاف آنان باآشوریان، پارس ها از این موقعیت استفاده کرده و قسمتی از خاک آنان به نام آنشان را به تصرف خود در آوردند. کوروش دومپادشاهی خوش اخلاق و مهربان بود و منشور اخلاقی مهمی از او برجای مانده که در آن صلح، دوستی، رفاقت و مهربانی که ازویژگی های یک حاکم کاردان است در آن بیان شده است. او کشورهای زیادی را به تصرف خود درآورد و با مردم آن سرزمینها رفتار خوبی داشت. فرمان داده بود که هیچ کس اسرای جنگی را اذیت نکند، او مردم را در انتخاب دین آزاد گذاشته بود و بامردم دولت های دیگر به خوبی رفتار می کرد و این باعث گسترش محبوبیت ایشان در میان افراد جامعه آن زمان شده بود.پژوهش حاضر به روش کتابخانه ای با شیوه توصیفی- تحلیلی به بررسی ویژگی های حکومت کوروش کبیر در تاریخ ایران باستاناشاره کرده است و هدف آن اطلاع رسانی و اشاعه اخلاق و منش کوروش با اطرافیان و مردم کشور خود و مناطق دیگر ایرانزمین است که برای تمامی دانشجویان و دانش آموزان راهکار مناسبی را در برخورد اجتماعی نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ایران باستان، قوم ماد، کوروش هخامنشی، حکومت هخامنشیان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.