بررسی فنی و اقتصادی تولید چدن در کارگاه های کشور

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_193
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین زرین پور

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی مواد دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دا

مالک نادری

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

احسان حسین میرزایی

دانشجوی کارشناس ارشد مهندسی مواد دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دا

چکیده

با اجرای طرح تحول اقتصادی و افزایش قیمت حامل های انرژی از جمله فراورده های نفتی و گاز طبیعی، سهم انرژی در قیمت تمام شده چدن تولیدی با استفاده از سوخت های مازوت و گاز طبیعی افزایش قابل ملاحظه ای داشته است، به طوری که این میزان برای مازوت از 0/74 درصد به 16/36 درصد رسیده است. این موضوع سبب شده که هزینه سنگینی برای تامین سوخت مورد نیاز به کارگاه های چدن ریز سنتی وارد شود. با بررسی های انجام شده در شهرک صنعتی عباس آباد تهران و مطالعات صورت گرفته در مورد فرایندهای ذوب چدن در کشورهای پیشرفته، مقایسه ای از لحاظ سهم و قیمت انرژی به ازای هر کیلوگرم چدن برای سوختهای مازوت، گاز طبیعی و انرژی الکتریکی انجام شد. علاوه بر این، نقش پارامترهای فنی و مهندسی در افزایش بهره وری و بهبود عملکرد ذوب اولویت کاهش مصرف انرژی در این فرایند مورد مطالعه قرار گرفت. در نهایت مشخص شد استفاده از کوره های القایی از لحاظ فنی و اقتصادی بهترین گزینه برای ذوب چدن می باشد و سهم انرژی در قیمت تمام شده چدن بیش از 2 درصد نخواهد بود.

کلیدواژه ها

گکوره دوار، چدن، انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.