اثر کسر حجمی فاز تقویت کننده بر فصل مشترک سیم/ زمینه و خواص مکانیکی کامپوزیت زمینه آلومینیوم A356 مقاوم شده با سیم های فولادی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا پاک زمان

کارشناسی ارشد مهندسی مواد - متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

علی رضا خاوندی

دانشیار دانشکده مهندسی مواد - متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

مهدی دیواندری

دانشیار دانشکده مهندسی مواد - متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در این تحقیق از روش جدید ریخته گری توپر جهت تولید کامپوزیت زمینه آلومینوم A356 تقویت شده با سیم های فولاد ساده کربنی استفاده شد. سیم ها به صورت یک شبکه دو بعدی و در دو جهت عمود بر هم آرایش یافته بودند. سه کسر حجمی متفاوت (5/77 و 10/90 و 17/66 درصد) برای فاز تقویت کننده مورد استفاده قرار گرفت. مشاهده شد که با تقاویت آلیاژ A356 با سیم های فولادی به هم مرتبط، سختی و استحکام به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. نتایج حاصل از آزمون کشش نشان داد که با بالا رفتن کسر حجمی فاز تقویت کننده از 5/77 تا 17/66 درصد، استحکام کششی نهایی به میزان 18 تا 30 درصد افزایش و میزان شکل پذیری به ترتیب 44 و 62 درصد ( نسبت به زمینه آلیاژ آلومینیوم A356) کاهش مییابد. بررسی و تحلیل ریزس اختار کامپوزیت ها بااستفاده از تصاویر SEM و آنالیز EDX، حاکی از تشکیل فاز واکنشی با ترکیب شیمیایی Fe25Al60(Si,Mg)15 در فصل مشترک سیم / زمینه بود. اندازه گیری ضخامت لایه واکنشی نشان داد که با افزایش کسر حجمی فاز تقویت کننده، ضخامت این لایه نیز افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت زمینه آلومینیومی، تقویت کننده دو بعدی، کسر حجمی، فصل مشترک، خواص مکانیکی، سیم های فولادی، ریخته گری توپر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.