سنتز مکانوشیمیایی نانو بلورهای دی الکتریک CaCu3Ti4O12 و بررسی خواص ساختاری و ریز ساختاری آن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_154
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد احمدی اردکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شیراز

محمدرضا غضنفری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شیراز

مرتضی علیزاده

استادیار،دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شیراز

رسول امینی

استادیار،دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

در کار حاضر نانو ذرات دی الکتریک (CCTO) CaCu3Ti4O12 به روش مکانوشیمیایی تولید شد. ترکیب شیمیایی پودر آسیاب شده با استفاده از آنالیز فلورسانس اشعه (XRF) X و آنالیز ساختاری کمی و کیفی فازها با پراش اشعه (XRD) X و با استفاده از روش Rietveld صورت گرفت. علاوه بر این، بررسی اندازه ذرات با استفاده از میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) انجام شد. تایج آنالیز XRF نشان داد که میزان آلودگی وارد شده در حین پروسه سنتز مکانیکی به سیستم، بسیار اندک بوده است. نتایج XRD نشان داد که در مراحل مختلف آسیابکاری، به ترتیب کاهش اندازه ذرات، تشکیل ساختار نانو، و به میزان زیادی آمورف شدن رخ می دهد و همچنین یافته شد که سرعت آمورف شدن در مورد فازهای مختلف، متفاوت است. با تبدیل تمامی فازهای بلورین به فاز آمورف و با نزدیک شدن ترکیب این فاز به ترکیب استوکیومتری فاز CCTO، این فاز از زمینه فاز آمورف جوانه زنی و رشد می کند . تصویر TEM نشان داد که اندازه ذرات فاز CCTO پس از 256 ساعت آسیابکاری د رمحدوده 10 الی 35 نانو متری است.

کلیدواژه ها

نانو ذرات، اندازه بلور، آمورف، دی الکتریک، مکانوشیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.