بررسی اثر بازیسیته و ترکیب شیمیایی روکش الکترود E310 بر میزان بازیابی و تلفات عناصر آلیازی و حضور آخال ها در منطقه جوش

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه سادات تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد،دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، د

ایوب حلوایی

دانشیار دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشگاه تهران

شهرام رایگان

دانشیار دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، دانشگاه تهران

سیدرضا امیر آبادی زاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، مدیر تولیدات مجتم

چکیده

در سال های اخیر مطالعات گسترده ای روی استفاده از مواد مصرفی جوشکاری بویژه در خصوص جوشکاری فولادهای آلیاژی انجام شده است. از پرکاربردترین مواد مصرفی، الکترود می باشد. انتخاب الکترود به جنس فلز پایه، ترکیب شیمیایی و خواص مورد نیاز جوش بستگی دارد. روکش الکترود، نقش های مهمی مانند آلیاز سازی اکسیژن زدایی و حفاظت از حوضچه مذاب را در جوشکاری ایفا می کند. بنابراین تغییر درصد و نوع مواد موجود در روکش می تواند روی آخال ها و تلفات عناصر آلیازی و در نتیجه خواص نهایی جوش، تاثیر گذار باشد. در این تحقیق، مطالعه ای روی اثرات بازیسیته و ترکیب شیمیایی روکش الکترود AWS-E310 بر میزان بازیابی و تلفات عناصر آلیازی منگنز، کروم و نیکل، در حین جوشکاری به روش SMAW انجام شده است. برای این منظور، از سه نوع روکش با بازیسیته های 0/5 و 5/4 و 9 و مفتول یکسان از جنس فولاد زنگ نزن 310 استفاده شد. متغرهای جوشکاری در مورد هر سه روکش ثابت بوده است. بررسی های ریز ساختاری بوسیله میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی (SEM)انجام شد. آنالیزهای شیمیایی فلز جوش به روش ICP جهت بررسی میزان تلفات و بازیابی عناصر آلیاژی صورت گرفت. نتایج نشان میدهد که تغییر در بازیسیته روکش الکترود اثر قابل تاملی بر انتقال عناصر آلیاژی و در نتیجه ریز ساختار جوش دارد.

کلیدواژه ها

اندیس بازیسیته، بازیابی، تلفات عناصر آلیاژی روکش الکترود، جوشکاری SMAW

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.